Sunday, May 31, 2009

situ sana sini

*yawning*

hape punye starting menaip je dah mengantok ni kan.
ok2, sile jgn terpengaruh dgn mukadimah tersebut.
sungguh tak memberangsangkan ok.
just to explain how tired I am untuk sehari dua nih.

kalo untuk Isnin til Jumaat lepas, kepenatan yang maha menghimpit diri disebabkan kemampatan waktu menghadiri kelas certificate IBM Database.
Setiap hari, Isn til Jumaat, 9am to 5pm (an hour break at the afternoon).
Malam? Mmg balik2 je dari kafe, dlm pukul 10 camtu, tros solat Isyak,
then dah ready ngn selimut kat katil.
memang tak tipu la mengantuk tak hengat dunia en. hehe
n thanx so much to my new roommate, dat I called 'Chita'.
Faham ye kamu dat it's hard for me to asleep with light's on. heee

ok, I'll explain some more bout the class.
Yang ajar kitorang ni bernama : En. Agus.
Dia sgt bahek n sedaya upaya akan attract students involved in his class which means it's a 2-way-communications in class. Kalo tak paham or tak puas hati ngn jawapan time kitorg wat latihan tu, then you can instantly ask any question la. Aku n Ain selaku insan di barisan hadapan (lol, sume gara2 terlambat time hari 1st) selalu la tnye soalan2 cepumas kat Mr. Agus ni.
Overall, mmg best!
I admire the way he's trying his very best to make us understand eventhough sometimes I could feel that he's quite strict (skema maybe) during his lectures. huhu

ok, dah cukup pasal kelas aku.
Skang kite beralih kat weekend plak.
Petang jumaat tu mak dah mesej aku

Along balik tak? Kak Ana kawin sok.

Eh, sah2 la balik kan. huhu
Memang penat tak hengat dunia jadi photographer tak bertauliah la kan aritu. Paling seronok coz leh jumpe cousins n relatives yang jauh dimata tp dekat dihati. hehe. Aku dok melepak ngn Nani n Kak Ida la kan (isteri Abg Pais-ceh, mcm korg kenal pon kan? haha) kak Ida ni pon baru gak kawin aritu. Just aku yg tak berkesempatan attend. So, alang2 takde mende nk wat ni, aku ngn penuh semangatnye dok attend kenduri sane sini. hehe.

kat cni aku taruk la kan pic wat tatapan kalian. ade da last2 tu leh plak nmpk 1 figure ni. cam kenal je la kan! rupe2nye Elyana penyanyi peberet aku time karok tu. haha. memule segan gak nk amek pic sesama. Tapi die sempoi je. Tinggi gak minah ni, coz pakai sandal flat je tu weyh.





Aku & Nani berlatih. hahaha ;D


zoom-in sikit!
(aku pegang bunga tu. haha)


Elyana-matenye sangat cokelat. lol
but she's nice :)


ngan Mak :)

itu kisah hari Sabtu.
hari Ahad lak aku, Angah n Mak Teh g attend kenduri kawin kak Dila lak. FYI, kak Dila ni pon turut dijaga time kecik oleh Mak Teh. Just adik beradik aku la paling manja sampai skg ngn Mak Teh. Dats why aku dlu penah lepak umah mak Teh semata-mata nak tgk bola malam tuh. hahahaha :D

ok, berbalik kpd menghadiri kenduri kawin kak Dila. Cuak gak nih coz tak pernah sampai ke Tmn Taming Impian kat Kajang tu kan. Namun, setelah bertanyakan ayah, Tok Mat (jiran bwh umah mak Teh) tentang jalan ke sana, maka berjaya gak kitorang sampai kat umah kak Dila.
Thanx Angah jadi co-pilot Along tadi. hehes. bagus instinct ko dow. haha

Overall, makanan sume sedap medap (kata ganda buatan sendiri-hiperbola sikit).
Aku part licin makan yang asam tu la. huhu. Tema kuning. sempat gak amek gamba ngn kak Dila. n she's gorgeous! ;)

from right:
Me
Mak Teh
kak Dila
kak Dila's husband
Angah


korang tak tertanye2 ke nape mak ayah aku tak follow same?
Sebabbbbbb
sebab dorang pon ngh attend kenduri kawin la ..
1 anak kawan ayah kat Serdang, 1 lagi anak sepupu ayah kat Jalan 6.

Balik2 umah je, kitorang accumulate la sume2 hasil cekauan kenduri kan. haha
then baru prasan yang skgni trend goodie bag ade gamba pengantin gak kat beg tu eh.
Demo sikit:



kan? kan? kalo ade bajet lebeh takpe la. hehe..
tapi kan.. kalo aku la kan... hurmmmm.. tamow cakap ar. hehes :P

p/s: setiap kali attend kenduri kawin, musti aku terpikir.. camne la aku nk uruskan aku punye satu hari nanti kan? huhu.. Kau Fikirlaaaa~ sekali lagi lagu Aizat terngiang2 kat corong telinga aku ...

4 comments:

Are::Teem said...

elyana..?seb baik ku x suke dia..keh``

Nurain Nordin said...

merahnyerrrr kaklongggg~~

D's noruaruwani said...

merahnye kakak?
seb bek xde lembu.
mooo~
tinggi la cik elyana kn.
antr u n ur sissy,

noin said...

atem:
ko xske? aku ske je.
haha

ain N:
i lap red! merah itu berani. lol

wani:
u also said dat i look red?
haha. saje nk mencapab. hehe
yep, she's tall, but angah's taller than her. lol

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...