Sunday, May 24, 2009

Jum, Sab, Aha

lame dah tak menaip.
so that aku akan taip la pape yg terlintas ok.
bermula dari jumaat. haha

Jumaat

lepak alamanda ngn angah. firstly dah bajet nk g Sunway ok. tp last2 terpakse kensel atas sebab sgt punctual dlm bab2 bangon tido ni. (haha) plus aku dok sibok g kolej, nk urus sesi pendaftaran masuk. tapi ade sedikit kesiotan kerana abg technician yg pgg kunci stor tu takdak lak arini. aku baru ingt nk punggah brg tadi. so esok la aku contact die. grr!

mmg shopping tak hengat dunie.. nk tau lagi lanjut? sila lawatblog adek saye. hehes

Sabtu

ape? kua shopping lagi?? hhaha but kali ni we all just g Bangi je. Cari toiletries etc. Kat Sepang ape yang ade? Giant Nilai je la ade pon. tapi takmau~ nk g Bangi gak! haha.

jumpe mak Teh then ehem2.. cambiase la ade je kain ela yg bersedia utk ditempah kat mak Teh. We'll see fesyen apekah yang aku nk try menggayekan kali ni. hehe

Ahad

dok umah je. tak larat nk kemana-mana. By the way, lupe nk habaq that my luvly sista da blik UM smlm. Aku follow gak ar atas dasar perikemanusiaan - menolong cik kak tu mengangkat brg2 nye. Yela, smlm da tolong aku kan. so arini turn aku lak tolong die. haha. (ceh walhal aku da mmg salu kena buli da ngn minah ni. taper2.. i seorg yg penyabar lagi penyayang ok! haha)

bangon2 pagi je terpisat2 tanda malas membuka mata yg telah dipenuhi ngn taik mate. hahaha. lalu, adik apis mengajak aku main chess. Aish, takley tgk org senang tol! Along nk tido ok! sila main dgn Markonah a.k.a kucing kesayangan ko tu~ huhu. then aku smbug tdo blk. Tapi last2 aku bersila jua depan dak tembam nih. Kesian nye pasal tgk die susun cantik2 chess set tu (siap tgk kotak tu lagi weh sebagai rujukan.. sape tak touching weh tgk smgt kobar2 die nk main? haha) siot tol dak ni! ko tau aku paling lemah time aku rase guilty en?? OK ar, last2 aku main gak ngn die. Kire jadi sifu tak bertauliah ar ajar dak ni main chess. Byk gak strategi die nk kalahkan aku. tp awal2 lagi aku da dpt detect! hahah (ok, seorang bakal 21yrs old this yr yg tau rules main chess VS seorang bakal 12yrs old yg no nothing bout chess) sah2 la aku leh baca ape yg die nk try wat en? hehehe.. tp, guess what? last2 adek aku yg menang! haha. sebab? tu pon sbb aku yg prasan check mate! hahaha takpe2 along kasik chance adek mng ok! hehe.



mlm, dlm kol 9 aku bertolak ke UKM. manakala tdpt seorg insan bertolak off dari UKM.. pelik kan? (ape yg pelik? takde mende pelik pon weyh~) takdela, kire aku ke UKM, die lak out dari ukm.. huhuk :( ouh, what ever then..

mlmnye mmg aku kepenatan yg amat sgt. baru la nk kemas2 bilik ni. tgkt 4 ok!! diulangi EMPAT!! FOUR!! ARBA'AH! (bukan Arba'iyah Abby Abadi ok.. hehe). dan begitu jua la angka ku mengulang naik dr kereta ke bilik. ade pakcik tu tgk je la aku ha. (tgk je ape barang pacik? tolong la saye! huhu)
ayah ade gak offer nk tolong agkt brg tadi. tp aku cam sian lak sbb ayh kate nk bwk moto. oh, no need la papa (euw, sjk bile aku pggil papa neh?) .. hehe

baiklah, bermulalah hidupku yg baru di blok C ini. joging? heh.. tunggu mood dtg.. aku tade mood skg.. chiow!

7 comments:

Max J. Potter said...

hey there. i've already replied to your comment~!! =) thanks so much for liking it. you made me smile~~

happy days at block C, yea?

diLa said...

hahaha..
sian ko!
aku taw sape yg larik dr ukm tuh..
die dtg melake ek??
die nk jumpe aku la tuh..;p

yanafia said...

memborong kasut tak ajak yeee......

yanafia said...

claim award di blog saya..
ngehngehngehngeh..
wajib!!!

noin said...

Nani:
no probs dear. ur entry always makes me smile (n emo sometimes. lol)
thanx 4 de wish. the course I'm currently attending is awesome! :)

dila:
hahaha. ha r die g sane nk jmpe ko. hahaks :P

kak yana:
haha. saje nk try wandering alone. best gak. haha

saya lah said...

ingat dah bis stadi...m
mencik oo ngangkut barang setinggi 4 tingkat...
dats y saya taksuke dok kolej.
tetiap sem nak mengangkut barang..
nyusahkan stamina dan fizikal jekkk

noin said...

Dato':
mmg dah abes pon.
tp la ni ngah attend course IBM.
sebulan je then abes la segala-galanye.
masa mencari kerja lak!
huhu :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...