Tuesday, May 19, 2009

journey to PERNEC

arini ke PERNEC pula.
mlm tadi echa dok tnye:

pakai baju ape ain?

tah la weh, aku tak decide lagi.
baju kurung boley, kemeja pon boley.
once aku da decide nnti aku mesej ko kay.


ha, begitula impak kekobaran kanak-kanak ribena ni nak ke PERNEC. siap sms lagi tnye pakai baju ape. Gaye cam nk g rombongan ke zoo pon ade. haha

Finally, aku decide pakai kemeja n suar la. cun gak neh! lame da tak pakai begini. dulu pakai kemeja pon time LI (latihan industri) je. lagi wat aku terkejut, asal suar di da loose weh? leh bagi 1 term yg sesuai untuk menjelaskan situasi ini? hahahahha

sekali dah naik bas, rupe2nye cik Ain N, Nard n Miza turut join jua!!! patot la mlm td si Miza yoyoan mintak number fon Dr Noraida. urgent pasal nk follow bontot gua pegi Pernec upenye. hahahaha

maka, bermulalah journey to the west PERNEC dalam pukul 12 lebey camtu ar.
Memang havoc tahap gaban ar kan. Nampak KLCC pon wat2 cam batak cam taknah tgk!

Ain, KLCC, tgk tu!!

tu ecah yang ckp eh. aku steady je. wakakak :P

dah smpi, terawal pulak. supposed program tu start pukul 2, but then kitorg smpi dlm kol 1. Maka Encik yang menyelaras program ni (sory, lupe name. huhu) decide utk stop jap kat Jaya Jusco Setiawangsa la utk solat n lunch sume. Sume berjalan ngn lancar... hingge satu ketika, henfon ku berdering..

Hello, u all tgh watpe?

Ngah makan ni.

Ape? Makan lagi? Cepat2, dah lambat ni. Nak gerak da!!

Ok2.

Cepat2!! Lari2!!


waaaaaaargghh!! ini lah yang dinamakan sebagai total disaster!! baru nk menjamah lunch iaitu Nasi Goreng Ayam.. banyak lak uh nasi die. Memang berlumba2, aku, Nard, Wani, Miza n Ain makan. hahaha ;D ecah n Daya awal2 da cau! tukang kaber. hehes

Last2 ngn selambernye kitorang mengorak langkah ke bas. Masok2 je bas sume wat muke ketat. Argh! Mau tak tensi. Dah pukul 2.20ptg. Lewat! sangat! *malu*

Sampai2 je kat Pernec which is located at Ulu Klang, ade mak guard dah menyambut kitorang. Sangat friendly ok! And I like it! hehe.

Kalo nk cite dari awal smpi abes mmg tak dapek ar kan. Just part2 yg menarik je la aku highligth kan (but trust me, I'll make an essay right after this. lol)

Toastmaster? apekah itu?
Toastmaster: Non-profit organization developing public speaking and leadership skills through practice and feedback in local clubs since 1924. CLICK HERE to know more bout it. As far as I know, ia merupakan satu organisasi yang menggalakkan staff utk polish english skill masing2 dengan muncul dihadapan dan bercakap la. Any topics! There will be 3 judges:

1. Counting time
2. Comment on our grammar
3. Counting how many time we say : aaaarr.. errr.. umm..
.

Quite interesting right? I'll definitely go for it if there's exist any in UKM!

Ade juga sesi melawat ke Software Site nya. Sangat menarik ok bagi aku yang tak penah diberi pendedahan pasal server. Ade 2 jenis server kat situ.

1. Server yg control web
2. Server yg control payphone


Mmg menarik n mcm2 benda baru yg aku blaja. Al maklumlah, selama ni blaja kat fac dok ngadap skrin komputer mahupun notes je kan. La ni depa dok terang satu2 how the server works. Oh sgt menarik! Blade server etc. Aku before this just sempat tgk kat Wikipedia je, tu pon sbb terbaca kat forum BDN.net yg aku salu lepak tu (dulu la, skg malas da. Sangat malas actually)

Overall, mmg sangat menarik ok! (ni je la aku dok ulang dari awal tadi. haha)
tapi tak menarik tang nak balik la. Jem toksah cite weh. Jam da kol 6, still kat KL lagi. One things appeared in my mind : Sempat ke nk Asar ni weh? Hopefully sempat la kan.
Tak lame pastu, nampak la ramai umat kat jalan sebelah. Motor toksah cite ar byk gile en dorang parking kat tgh2 jalan tu. Ooooh... Aku rase aku dah nampak something time tu, ade lori dah terbabas ke tengah jalan. Dan nmpk ade sesuatu dah bertutup ngn plastik itam. Else? Aku tak brani tgk da. Mau menggigil weh. Semenjak dah ade lesen memandu ni, aku cukup cuak kalo nampak any accident dpn mata. Ni ecah je la yang cite, di mana terdapat sorang pompuan ngh melutut menangis sebelah mayat bertutup ngn plastik kat bawah lori tadi tu. Semoga wanita tersebut tabah. Dah tu, aku terus duduk kat seat balik. tak berani nk tengok lelebeh. huhu

Finally, sampai ke Ukm dan rumah.. Tamatlah suda journey to Pernec siang tadi. Cmbiase, smpi ke rumah, repot kat mak n ayah ape yg ku buat kat Pernec siang tadi..

The end.

4 comments:

D's noruaruwani said...

pernec tu ape snanye?
ngeee

noin said...

1 company yg provide ict services. die aim kat graduate in IT, engineering and business. kite g pon just follow je. tp mmg best ar pendedahan yg dpt tu kan. :)

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

sepupu aku ada keje kat PERNEC! System Analyst!!! Company tu bagus!!! Kalo ko nampak Booth Telefon 'HELLO' tu PERNEC punyala... nanti ko byk kena pergi onsite job cam kat cyberjaya and Seafield!!

Waa dan2 kebetulan ko pi JJ Setiawangsa yer!! waa... dh dekat sgt nak ke rumah aku... dalam 3 km la dari JJ tue... hehehe!! pasni leh la singgah umah aku :P lawakan JJ Setiawangsa!! bulan 12 tahun lepas bukak!!

noin said...

huhu~
jumaat ni ade interview..
doakan saya(aku, or wuteva u prefer) leh jawab soalan interviewer tu ngn tenang ok. huhu

mmg lawa weh JJ tu!
patot la baru bkk pon eh.
lenkali ak nk pau ko la kat cni.
haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...