Friday, February 19, 2010

beli & belah.

Kisah 1.

Wahhh!! Penat ni start dr tengahari melepak kat JJ. Kuang2. Lapor nye pasal, tros order Nasi sizzling ngn ayam kat Food Court uh. Dapat2 je, cume 2 ketoi ayam ja dalam hotplate uh. kecik cinonet plak uh!! saiz XS. aku pon ape gi,

"Kak, takkan 2 ketol je??"

"Memang camni dik"

"Alahaaaaiii sikit nye.. takley tambah ke?" *sambil wat muke comel. ahh malas cakap, korang tengok je ar bile bpeluang nanti. haha

"Memang cmni dik"

Eh, gile robot akak ni. Mengom lu! Dulu aku makan situ ok je kuantiti nye. Skang makin kurang plak. nyampes! Lenkali aku makan nasik ayam je ah. Nyampah gua makan ayam 2 ketoi lu~ huh

Kisah 2.

"Kak, tempat mainan dak2 kat mane ar?"

"Kat atas"

"Ok, mekasih"

Chet. Aku dah kat bawah ni, nak kena menapak g atas plak. Tangan penuh da weyyyy kiri kanan dok menjinjing segala mende mengarut shopping tadi. Dengan langkah yang anggun, aku menapak ke tingkat atas.

Aduh, gile blur. Aku mane reti dow nak beli barang mainan dak2 kecik. Dalam pale pikir Hot Wheels je sebab itu je yang adik2 laki aku selalu main time kecik2 dulu. Adeh. Time2 camni la aku memerlukan pertolongan sebenarnye. Tapi takpe ah. Ikut instinct saja.

Ok, tuuuuuuuuuuuuuu diaaaa! Aku dah nampak sasaran. Hahaha! Dah2. Jangan pandang belakang lagi. Canggih manggih nooo permainan dak2 sekarang neh. Ben10, Power Rangers, Toy Story, Transformers. Kalo katon watak Disney toksah cite arh. Lagi melambok! Tatau ar camne gaye satu hari time aku ade askar2 kecik nanti. Tengok keletah sorang bapak layan anak tadi pon dah naik penin.

"Nak mane? Ini?"

"Taknak. Ni macam pompuan.."

Ahh. Banyak songeh la ko. Bapak da volunteer nak belikan tu rembat je ar memane. hahahahah. tetibe aku emo. kui2.

Dah2. End of entry.hikhik.

p/s: aku ade ni gambo ayam 2 ketoi makan nasi+ ayam sizzling tadi. Tapi lom upload lagi. Nanti later upload. huhu.. sakit ati nye pasal. kan da kene boikot. Padan muke!! weksss~~ :P

8 comments:

enjelinajolipit said...

gua serik makan sizzling masin dan kurang pedas. huh! terus boikot semua kedai

noin said...

itu ar. nyampes je. mcm2 plak slack mkn td. nga lapo plak tuh! haiyaaa [emo lebeyh]

noin said...
This comment has been removed by the author.
zaiMi said...

memang susah nak cari sizzling yang sedap dan terpuji. huhu

Aderi Aryasu said...

belila ben10, kompem bdk2 sukenye... bpk budak pun suka... ha3

Aderi Aryasu said...

belila ben10, kompem bdk2 sukenye... bpk budak pun suka... ha3

diLa said...

a'ah weyh..c choem anak buah aku pon xabes2 ng ben10 die.
nk anto g nursery pon jadikan ben10 umpan..haha..=P

ko ni nk ajo dak poli ke dak tadika?
apsal bli mainann??

noin said...

zaimi:
indeed!! mmg susa lg menyusahkan. hihi. nk sng kene blaja la nmpknye :P

adli:
hahaha =D ko pong ske men ke weyh? waahh!

dila:
hahaha =D tu diaaa. kalo boboi, umpan ben10. kalo gugurl, barbie la kot ekh? (eceh, aku smakin memahami knak2. apekah? haha)

xde weh, aritu g besday party anak buah hana. tu pasal ak dok cari adiah. hihi :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...