Sunday, February 7, 2010

Suke? Minat?


Minat. sume orang ade minat tersendiri. meh aku list down sket (sah takde keje. haha)

1. Korean, Japan stuff!!

huh, mau elaborate more kaa??? tau nape aku beriya sangat nak tulis entri pasal minat ni? sebab aku suke analyse orang minat ape. erm. serius takde keje. hahaha. ok2, jom kite terjah sikit. ok, first thing, korea thingy ni. ok, jepon included gak (of course la, mane mau taruk yamapi n ryo nishikido tu kan? hikhik)

awal2 dulu, yang memule meletop kat Msia ni memang jepon arh. GTO kot salu men kat tv dulu kan. pastu korea plak datang bertandang. Aku ingat lagi, cite Full House yang Rain ngan Song Hye Kyo (peh! aku igt g name heroin die. hikhik) best weyh. time tu aku kat matrik lagi. soooo kawaii. siap tiru2 lagi menari yang comel2 tuh. pompuan tu je ar wat jadi chomel. korang tak. hahahaha. paling takley bla, time final episod tu, tv sume penoh. aku rase cam aku tak join ar time tu. ade kelas math kot malam tuh. sayang dow nak tinggal. dapat lecturer superb! tapi skrg, senang gile takyah tunggu2 tv tayang. beli ar dvd (ori ke ciplak, tengok bajet ar kan. hik2). pastu loop ar sampai muntah. hoho.

so, skgni lagi up. macam2 group ok. Jepon ade Arashi, NEWS etc. Korea plak DBSK, Suju bagai. tak lame lagi Suju akan dtg Msia. Member2 aku ade gak ar yang join konsert uh. Aku? erm takpela. Am just not into it. Kenal la gak Kim Bum, Hee-Chul. heee... ni pon sbb adik beriya cite.. tapi siyes mmg jambu tak hengat n dance dorang sangat mantap! hebat! walla~~~

but still, aku tak into sgt mende2 neh. hahaha

2. Game

Kaki Gamers. puhh! ni lagi takley bla. sanggop mengadap pc/psp berjam2. tu pon nasib baik ade waktu solat. kalo tak, mmg berakar gak ar kan dok atas kusi uh. huhu. (abes ar aku kene hentam pasni ngn hustler2 gamers.. huhu)

tapi ade sorg kawan aku penah ckp, melalui game ni la sebenarnye merangsang otak dorg so dat they will be more creative and merancang ape2 la kan. hurm.. memang betol gak tu, mampu mengaktifkan sel2 otak. tapi.. papepon biar berpada2 la.. huhu

cam aku ni, game kat fb yg aku layan cume la Pet Society. haha. tu pon rumah pet tu malas gile nak update. kalo visit member2 len, rumah sume lawa gile babeng. korang pakai servis ape ar? Ikea? huhuhu..

sbb tak into game, aku takdak idea mau ulas lebeh2. wakaka

3. Panjat gunung

huuu.. outdoor camnih.. memang absolutely not me la. ekeke. first time aku didedahkan ngan mende2 camni, mmg direct tnye ar.

"ape faedah kot?"

then dijawab dgn, "rase puas ati gile time sampai kat puncak gunung uh. huhu.. tengok m'hari terbit sume.."

benarkah? best kah? so, bile nye time aku plak nak rase moment2 indah tersebut? wahahaha =D

bagi aku, kalo ade aim, let say ade air terjun ke kat atas tu, so baru worth it naik tinggi2 gile camtuh. tapi... kalo takde pape, i feel like.. erm... perlukah? hihihi.. jgn mara ok.

tapi tu la, kalo dah minat, tabley dihalang. tabahek. so, asalkan kite betol2 bersungguh2 nk join something, just do it! =)

4. Makan.

hehhe. part ni best weh. memang i loike~ pelik ngn orang yang sgt2 la takot nak makan. takpon yang style : dah makan soemthing, pastu rase menyesal. bahye ni dow, petanda aneroxia. wuwuw~

nak kurus2 sgt pon watpe? u got nothing to be proud of bebeh. ok, no offence for those yg dah memang kurus. tapi watpe nak terase pulak kan? for those yg kurus tu, u gotta be grateful for having dat type of body. makan byk mane pon tak efek. for those yang agak2 up (like me. hehe) pandai2 la jage makan n do outdoor xtvt. just think for the sake of health la. other side things mcm berat badan, pinggang sume tu akan menyusul after dat. cayola cakap den! hehe..
dun worry too much. makan selagi boleh & kene beringat la..

Aku sangat suke bace blog orang yang cite pasal tempat2 makan yang baru dorang kunjung, and of course la lagi tambah point kalo tempat2 tu rare kan. hehe. at least, give a new perspective la. ini kalo cam aku, asek2 kalo keluar makan kfc, mcD, apetah lagi fast food lain. bosan2. so, for those yang sgt suke singgah tmpt2 makan baru, jangan lupe include dalam blog ok. suke2! hihi =D




erm.. dah la kot. gile berjela. kalo ade idea kang aku sambung lagi. hohoho.. btw, anda minat apekah? aku? aku minat blogging. hihi.. best2.

11 comments:

nisa ~ shasha said...

aq paling minat makan kot! hahaha.
ko ada nk suggest tmpt mkn best kat aq? hahaha

noin said...

nisa:
waaaaaaaaaaaaaaa same! hehe. erm, byk weh mknn feveret aku. haha. tp mmg kene tgk bajet. satey, tandoori. tapi kuey tiaw kung fu pon best gak. kalo fast food, urm, ape yer?

nisa ~ shasha said...

kuey teow kungfu aq mau weyyy!!!
mana best aa?

noin said...

so far, sepanjang aku hidup, terbahek skali kat Zaba la weh~ kedai Ayman tuh. hahaha. taktau ar da tukar name ke kan.

tapi kalo fast food, ape yg best ek? aritu aku try Subway. cam tak bbaloi ar. cam kambeng je weh, sayor byk gle tp isi nye ciput je. wahahaha =D

Luca De Ketiak said...

Karya agung MEMOIR GONDOL kini dipasaran. DAPATKAN SEGERA! CETAKAN TERHAD!

http://lucadeketiak.blogspot.com/2010/02/dakap-aku-dalam-pelukanmu.html

she-G said...

ade sket2 terkena la dgn idup ku..

1.korea jepun..sukeeeeee...drama die beshhhhhhh!!!(nape la malaysia tak gitu ehhh....)

2.Game???hahahaha...same le...tp tak de la main jenis game lawan2 pe..suka cam the sim ke,hospital,pizza connection,alee..jenis time management gitu la..(eh..banyak ke game nye...kongsi2 la)

3.panjat2 neh..tak suke..tak suka outdoor..hehehehe...tp salu organise benda gini...

4. makan?sape tak suka makan tu mmg mental la...hahaha...owh..nape tak dak jin nak bagik 3wishes eh??nak mnta wish pertama...makan la banyak mane pommm....badan takkan naik..huuuu....plessss!!!!!

5. tambah sket..suka masak2 (cam awak kata la..trapi kot...rasa cam puas ngat hati lau org makan duk tmbah2) tp hubbi tak suka ngat makan...hmmm (tu slim river jer hoh!!!)

6. lagik tmabah...sgt suke komikkkkkkkkkkk(abah..jgn bakar komik kak long...nnti kak long tak nak balik kg daa..huuuu)

noin said...

aik? camne tak suke outdoor tp salu organise mende2 cenggitu? huhu

huhu. dah namenye makan, which means memasukkan sesuatu ke dlm badan. sah2 la sedikit sebyk ade pertambhan dr segi berat badan. haha. tp dun worry too much bebeh! metabolism is there to control it as well as we can stabilize it by doing outdoor xtvt. aiceh. hehe.

me also like to cook, tp tgk mood. haha. kalo nga rajen, mmg pantas la potong bwg sume. kalo tak, megi suda. hihi.

eh sep lagi buat kali ke-10! hehe. me also like to read comics la~ paling xleh lupe Death Note la. dlod on9 je. smpi meleleh2 u time L mati tu. haha. opsss spoiler alert. hihik :P

she-G said...

hahaha.suka gak death note...tp komik lg besh dari cite kan???hahaha...tp skrg jarang beli daa..sbb akn ade org komen..ni mak orang ke nak baca seme ni???ai malu la...wife lebey2 beli komik dari hubbi..hehehe


pssstt:sangat suka DR SLUMP...giler nyer leh gelak

noin said...

yup2! bak kate pepatah : comic readers always right! sbb kite bace every single thing bout the story kan. xde skip2 mcm org yg tgk cite je. hehehe.

ha r, i pon da jarang follow skg. ade gak la bace Liar Game. pon best tahap maut gak. just takde mase je la. n mungkin faktor umur mempengaruhi.[ohh sudah tuakah saye? haha]

ohh Dr Slump yg penah main kt tv2 dulu2 kan? katon lukisan cam Dragon Ball a.k.a katik2 kan watak dlm cite tu? hehehe. cute one! =D

.ein said...

ahahaha entry yg cun ah.

1. yamapi mmg hot dow.ak bole mati tgk kehotan die.haha takbleh curi haaa.weh ko lupe ke cite friends yg won bin blakon uh.mashukk kot.haish

2. kau lupe cafe world ngn sorority life.aiyaa

edit2

noin said...

angah:
wahhh!! kok boleh lupaan won bin pakwa sejati ku ituh?? (tbyg mulot muncing die. awww! haha)

ngahahah =D lupo dow nk include. nnti lenx aku masok game peberet ko tuh! hihik :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...