Tuesday, February 23, 2010

Penat tapi best..!!


Sabtu n Ahad lepas mmg bikin kepala lenguh, tengkuk, leher, kaki lenguh tahap gaban punyaaaa.. nak tau pasai pa?? Jom check it out! (chet poyo sikit intro. haha)

Sabtu

Drive kaw2 punya dari Keramat ke Kundang, Rawang. Atas jemputan kehormat dari cik Hana sempena besday anak buahnye, Adam n auntie nye, Hana sekali. hihi.. Naseb tak sesat weyyy. Credits to cik Emon n Balqis selaku penunjuk jalan. Google Map hanya membantu sampai Bandar Rahman Putra je. Pastu teros lost. Singgah Petronas, tanye pacik polis yg kebetulan baru kua mcD situ. dan yah, sampai gak kat tempat dituju. hihik.

Tak makan nasik dow tengahari tuh. Jadi omputih jap. Tapi pi pekena laksa. Apekes?? haha. pastu ade bolognaise ke eh? haa baru omputeh beb. haha.



Pastu melepok kat Taman Metropolitan Kepong uh. Bajet nak men layang2. Tapi berakhir dengan adegan sebagai model tak bertauliah. hihi. Credits to Cekpah atas camera SLR beliau. woah tak dapek la aku nak beli mendalah ni. Bek lagi beli henpon. hahaha =D Sian cik Ndea kerana terpaksa menunggu kehadiran VVIP cam kitorang ni dalam sejam kot eh? Aduhh sorry sangat2 Ndea.. n jugak cik Syud tak kesampaian hajat beliau mahu main layang2. ohh kasihan. sesungguhnya kita hanya merancang, namun Allah yang Maha Berkuasa menurunkan hujan akhirnya.. huhu..




Ahad

pulak menapak g Sabak Bernam. Atas dasar berkobar2 nak tengok tempat bakal aku bekerja or mengajar la senang cite dan tak terlupa gak nak usha umah sewa yg bakal didiami ituh. huhu.

Dari Sepang, aku gerak p Cheras, amek cik Balqis yang bakal jadi penunjuk jalan. 2 hari berturut2 dating ngn minah ni. hihihi. memang sayang lebey la kan. ahahahaha. mampos aku kalo die bace entri ni mau ku kene kerat2 seploh kang. agagagaga

Pastu g Sabak ikot Klang atas dasar aku dari Sepang nanti bakal mengambik jalan melalui Banting - Klang. hah. penin tak penin la kan.

Kat Klang bandar diraja tu, kitorang leh sesat. bajet2 ikut Meru. Tapi tah, silap suda. Dah macam kat Indon pon ade.. suasana takley blah orang ramai gile kat bus stop tu wa cakap sama lu!

So kitorang amek jalan Meru sebagai alternatif takmo harung jem kat Kapar.

Dah, sampai je Kapar, teros jalan straight ke Sabak. Lalu Kuala Selangor, Tanjung Karang, Sekinchan, pastu baru sampai Sabak. Memula kat Sg Besar dulu pastu baru masuk Sabak. Arghh memang take time gak aku nak mengingat turutan. urm takpela, bukan masok exam ke hape kan. heh

So, da sampai, usha2 poli n umah sewa tuh. Everything's seems ok. Alhamdulillah. Cuak lebih gak takot umah sewa tu ceruk2 ke. Tapi tak pon. Nyaman dan permai je aku tengok. hihi. Laman memang besar, main badminton pon lepas aku rase weyh. Pacik owner umah tu siap kate kalo nak tanam bunge ke ape2 pon bole. Pasu banyak. opss sori, silap orang kot. haha. tapi tak salah kalo nak blajar kan? kan? :P

Dan patah balik ke Cheras. Jalan memang straight, lurus kalah tiang. Tapi lenguh takleh describe. Aku yang jarang2 penin pon terpening gak all the way balik tuh. Da alang2 singgah solat kat umah Bal, aku teros pekena landing baik punya. Penin tahap pasir berdengung tuh! huhu

Dah tu, aku lepak Bangi jap. Siap lepak mamak de 15. hikhik. Jumpe Hanim. Borak2 exchange story mory. Lama naa tak jumpe ahkak sorang neh.

Dah, pulang ke Sepang akhirnye.. Ayah escort. hihi. Dah alang2 lalu Sg Merab..

ohh ohh serius sampai sekarang aku takley lupe kepenatan ari Ahad baru2 ni. Memang all out ar bak kate omputeh. hehes. sekian :P

4 comments:

Hanafana said...

Ngehehe..kesian ye cik driver :(
Thankss alot datangg!!! :)
Sure penat gile..ala..tapi pastuh duk rumah kaan~ hoho0ho..

noin said...

hana:
hehe ur welcome~ siyes penat hana.. Tuhan je tau betape penatnye satu badan pas ari Ahad tuh. huhu :P

diLa said...

eceh..lalu kuale slangor..
leh singgah2 umah aku nanti weyh..=)

noin said...

itula sapal.
time lalu k.sgor, nampak Kg Kuantan tuh aku terigt ko weyh.
tunggu aku terjah 1 hari nnti kay~
wakaka =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...