Thursday, February 18, 2010

perampas??


Tiap2 hari, ade je cerita kurang enak berkumandang kat tv, radio la bagai. Internet ni pon ade gak, tinggal aku je malas nak dok terjah.

Pagi-pagi lagi, masok kete nak ke LRT Setiawangsa, pasang radio hot fm, ade pulak topik pagi pasal rampas laki orang. babun tol ar pompuan yang carik pasal tuh. seorang pendatang asing. aku takde nak bias pon, tak kire ar pompuan uh pendatang ke, warganegara Malaysia ke. Tapi atas dasar hati or sifat sebagai seorang perempuan, tak ke die paham macamane rase kalo lelaki die dirampas? aiseh. mende2 ni common sense weyyy. pikir le sikit.

Pompuan ni, husband die contractor. So up la gaji kan. Pakai kereta mewah. So, dah ade pompuan kaki kikis sekor ni nampak, ape lagi, die terjah ar hubby pompuan ni. Siap kate kat laki tu, asal still contact lagi ngn wife die. eh macam haram pulak kan. dah wife die, itu la keje die. yang si pompuan tak sedar diri ni suke2 je sound laki orang camtu. Dasar nak menjatuhkan rumah tangge orang. Sian weh bini uh. Anak due2 nak amek exam besar. Sorang UPSR, sorang PMR. ohh dugaan weh. Harap bersabar la ye. Allah sentiase bersama-sama dengan hamba-Nya yang sabar. hukhuk (aku plak emo)

Yang husband die pon satu. Aduh. Part ni aku malas nk bebel panjang2. sume da besar, so akai tarok mana weh? Sendiri pikir kay. Dah ade bini, wat cara ade bini. Macam cipan. Tah2 lagi teruk dari cipan. Dah, malas gua mau bazir tenaga menaip.

So, in the end, aku pon tatau ape ending nye. Tapi pompuan yang call tu ade cakap ar. Dia redha kalau ape2 berlaku lepas ni. Siap kena tegur lagi dgn pompuan perampas tu. Pompuan tu nampak muke akak yg call ni lebam. kat mata. Laki die naik tangan. Cam haram. Ni pon caller ni boleh cover lagi kate husband die mungkin tengah geram time diorang bertengkar, so that's why naik tangan. Dia pon ade bgtau yang dia pon ade tercakar laki die time gaduh tu. Haish. mende2 camni wat aku gerun dow. hhuhuhu.. mintak2 dijauhkan. aku siap kate kat Wani:

"Baik takyah kaya. Jadi biase2 suda. Kete pon pakai biase2 je. huhu"

Tu diaa... cuak nye pasal. haha. kadang2 kite takde wat onar kat orang pon. Tapi still mende2 tak best ni jadi gak. Ni la dugaan namenye. Buat akak yang call tu, hope bertabah la k.

Remember Allah all the time.. to survive the test of life.. Successfully.. [lagu Brothers]

aku tau, mende2 camni, cakap memang senang. tak sama ngn orang yang merasa. Tapi, inilah yang terbaik yang kite boleh lakukan. dan jugak, jangan kite jadi cam minah perampas tu da ar. Tau ar dalam palotak tu pikir duit je. Akhirat & balasan dari-Nya jangan lupe da ar. huhu..

[emo sikit.pantang aku orang tikam orang neh. huhu]

11 comments:

waNiEsYa said...

wani join da emo club jgk ain...hissshhh2 geram btol kn...huhu~

unwanted said...

aku rasa la..
macam hendak lebih salahkan pada lelaki pun ada...
yg dia duk mlayan tu satu hal..

tak kira la lelaki atau perempuan,
kalau tidak dilayan lama-lama bosan juga..:)

noin said...

wani:
tau xpa.. tiap2 ari, ini la topik kite kan wani. isk isk. susa tol ar dorg neh. huhu

unwanted:
btol2. kat cni mmg mls nk blame laki or pmpuan. kalo tak melayan, mmg tak ke mane ar hubungn tu. amek cth memey ngn norman gak ar. huhuhu. ntah la. bahagie pon sekejap je mungkin.

Kyuubi_85 said...

dah dunia ni mcm ni... nak salahkan siapa?

dorang berdua tu yg salah, pompuan tu yang gatal sgt nak kacau laki org napa?

n laki tu yang gatal sgt nak lyn pompuan tu apa hal?

haih, tak fhm aku

Everything Beautiful

enjelinajolipit said...

benci pompuan perampas.

dan benci pompuan yang x sudah2 nak mesej2 dengan bopren org dan laki org. pi cari yg single x bole ka???

wteva it is, pompuan tu yg kena muhasabah diri. jadi kt diri sendri baru tau.

ah, tiba2 teringat memeyk

nisa ~ shasha said...

sng cite si perampas slh, laki tu pn slh. gatal! bodo!

Hanafana said...

Hurm..perampas tuh satu hal.
lelaki yang miang pacat toh pon duahal!
tasukee!!

shahrin yusof said...

rakyat Malaysia terpengaruh dengan Drama Swasta...

noin said...

kyuubi:
yup. basically camtu arh. mengom. cube salah sorg wat dunno. musti takdak papa jd nye. huhu

lina:
haaaa!!! 10 markah! btol tuh! sebole2nye ar, p carik yg single n solo la. ini laki org, boipren org la die nk cekup gak. siyes xphm. huhu

nisa:
toi2. mmg dorg be2 tu elok hempuk ngn tayar bulldozer je! huhuhu..

noin said...

hana:
tasuke kan?? eee mencik!! laki tu pon miang2 keladi. yuck! doa mintak jauh.. huuu

shahrin:
haha. maybe yes, maybe no. tp yg perampas dlm kes ni ialah seorg pdtg asing. so xsemestinye Malaysian je. any people pon ade je sifat hampeh ni. huhu

diLa said...

erk..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...