Monday, December 7, 2009

aku membebel.


fuh. aku nak cite something ar. pasal guys. ley tak? agagaga lady gaga. takde pe ah. tapi . mcm2 hal la berlaku lately. not just me. but most of my frens gak. sorang macam ni, sorang ngn masalah tu. peh. aku tau, bergelar manusia, mmg takkan lari dari masalah. tapi kalo probs cam keje, pasal kesihatan, masalah berat badan, tu sume leh handle sendiri punye, sebab probs tu ko je rase kan. takde deal ngn org lain. tapi kalo da include others, hurm, leceh gak.

ok la, selama aku idop ni aku just tgk org lain ar; kapel-gado-clash. peh. cam siot dow. memule loving cam nak rak. amek gamba pipi-pipi uh cambiase ar. kalo kua date tu, ringan2 tu tadehal nye kan? tapi.. tu la.. jodoh tak panjang ek. disangkakan panas hingga ke petang, tgk2 blom sampai time lunch lagi dah hujan lebat.

last2, back to basic. singlet balik. heh. status agung ni dow. ade sstgh org tu, tak kapel, tapi teman tapi mesra erk org ckp? takpon --> It's Complicated. ni lagi cam ampeh. semestinya, kalo dlm hubungn ni, sorg akan heels over head kat sorg lagi tuh. n sorg lagi tu cam nak hold dulu kan? reason? (time ni kite gune term 'reason' eh. manis sikit. ye la, nga musim bunge kan. tunggu lain musim t, tuka term plak). ok, reason nya, bagi yg nga study: nak tumpu kat study. walhal dulu tadehal nak calling2, msg2. tup2, itu plak reason nya. kalo nga keje plak: sebok. bizi. heh. mcm2 erh. tapi kalo betol n benar tu takpe la. kalo yg tpoo tu. tak pon rupe2nye dah ade skandal lain. hah! yg ni aku rase cam nk sumbat je manusia tersebut dlm mulut boye~ sedare kot kan? sorang buaye darat, sekor buaye paya (aku sopan lagi dow, penjodoh bilangan manusia n binatang aku igt lagi. heh)

ni lom kapel lagi, kalo da kapel, lagi mcm2 hal. yang gurls asekla nak clinging ngn bf nye. ok, aku paham weh. dah ade org nk layan, mmg kaw2 ar kan. (ape sengih2? lol) tapi tu la, takkesah tu. yg guy pulak, gaye cam nk mengongkong gle awek. alaa, lek2 suda, org tau la korg berkapel. ade jodoh tak ke mane. takkan awek nk join pape xtvt pon tabley? korok. teett! tapi papehal, just beringat je la, lom ade pape official relationship lagi. hanye saudara semuslim ok. bukan seselimut. kang dah wat hal, baru la nak kalut sane cni. hurm. kalo tak terase bagoslah. tabik siot.

dah panjang2 menaip ni, baru aku sedar, aku dah membebel panjang gle bab. of coz ar aku tak tuju kat sesape. tuju2 lagi r takde motif. tapi tu la, life ni mcm2 weh. kadang2 ko tak sangke mende tu kene kat ko. ko da jadi yang terbaik kot. aku tak ckp naive eh. aku ckp terbaik je. kah3. papehal, beringatla byk2. even aku teringat kat dialog dlm 1 citer ni. Sorang guys advice kat girl, girl tu baru putus chenta pas 3 taun kapel ngn ade sorang mamat hampeh. dialog bunyik camni:

"When someone do that again to u next time, just hit and run. Men are men. Women too."

Banyak lagi senarnye dialog tu, tapi part ni yg melekat dlm palotak smpai skg. cite My Lovely Sam Soon. bagos dow layan cite tuh. realistik. nak merapu2 g mam ye. g mamam nasik. hee.

btw, mende da lepas. aku dah malas nak pikir. tapi tu la, aku stuju gak la serba sedikit lagu Alyah tuh. kih3. da r, nak makan piza nih. bos payung.. agaggaa :P

p/s: cool2 da la erh. no hard feelings. senyum sikit. heh. btw, korang pnh tgk cite John Tucker Must Die tak? haha.

10 comments:

aminah said...

kesimpulannya...rilex2 sdh...jangn lbh..jgn kurg....lbh2..boroi perut terisi...kurang lak..cr len

saya lah said...

laki.. huh! tatau nk komen pape. saye tak singlet. tp beskut meri. muahaha!

Hanafana said...

betool la tuh..Tapelah..bak ktate org tua2..becinta bio ingat Agama..namoh semua tergadai, endup takdep mende dpt~

cikot said...

aku nak copy citer samsung tue bleh ?

she-G said...

wops..hahaha...sy ni kapel lame gak..dari cinta monyet jadik cinta gorila dan skrg dah cinta godzilla kot..kami dah kapel nak 7thn sblm nikah kawen..alhamdulillah..banyak benda positif jg la dalam kapel kami..time sy kantoi die yang back up suh up balik..die kantoi saya lak tlg...walopom lain2 kos..nasib baik kawen..kalo tak rugi jer 7thn tak layan mamat2 lain kan kan kan..hahaha..gilak seh...

diLa said...

just hit and run. oke, i'll practise dat!:p

noin said...

aminah:
btol tuh! yg penting, kene prioriti kat diri sendiri dulu baru pk org len. hik :P

sayaLah:
haha. dorg racun, dorg gak madu. asal kite tak bermadu da la.. hahaha

hana:
btol3!! sbb tak sure lagi kan. even org da kawen pon leh cerai berai, ini kan pulak kalo takde pape ikatan lagi. hee

noin said...

cikot:
serious? tp cite tu ade kat my adek la skg. kalo nak btol2 leh je :)

she-G:
alhamdulillah! sy yg tumpang dgr ni rase sonok plak! hee. syukur dpt yg setia, kalo dpt yg jenis bpaling tadah tu. eeee! rase nk sepak2 je~ grrr..

dila:
yup kak La. watpe kite nk sedey2 sdgkn dorg seronok n suke suki je tgglkan kite? mcm haram~ grr.

dayah aziz said...

mmg adat cmtu...=p

noin said...

daya:
yup... yg penting, kene pandai2 bawk diri rite? =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...