Monday, December 28, 2009

Cuti2 Perak..!!




















Assalamualaikum. Sempena akhir tahun ni, kitorang sefamili telahpon berjimba2 bercuti kat Perak. Memule plan nak g Langkawi. Tapi apekan daya, kite hanya mampu merancang, pulau lagenda tu penoh plak, fully-booked sume. chet. So, tukar plan g Teluk Batik. Nice gak! hehe

1. First nite lepak kat Teluk Batik Resort. urm, so so je la tempat ni. disebabkan last minute reservation, mungkin bilik yang kitorang duduk, tak seindah kabar. Indah khabar dari rupe bak kate pepatah melayu. (nak jugak selit.. hehe) Thought that ade dining hall, tapi amende pon takdak. Best tang swimming pool arh! Memang aku wat gaye mcm2 punyaaa~ hehes. ayah pon tak ketinggalan tunjuk skill berenang yg dah lame tak dipamerkan. memang A lah~ haha

2. Walaubagaimanapun, aksi terjun tiruk tak dapat didemonstrasikan kerana kedalaman yang tidak dalam. means tak brape dlm ar. hehe.

3. Malamnye, kitorang makan kat Kedai Makan Teluk Muruh, setentang dgn TLDM. Ingatkan nak makan Ikan bakar, tapi disebabkan tak brape nk lapar, so kitorang makan ala carte saja. not bad. leh g lagi cni =)

4. Mlam tu gak, kitorang carik resort lain for the 2nd nite (jumaat mlm sabtu). sebab Teluk Batik resort ni full time tu. sian kan kitorang? glad dat ade gak room lain still kosong. kat Orchard Inn plak. dekat je ngn Lumut. harge pon half je dari Teluk Batik Resort tuh. Air kat toilet pon laju je. selesa~~~ just takde swimming pool je.

5. 2nd day, round2 Lumut plak. beli jajan. puas dok nego ngn org kedai tuh. die taknak bagi kurg reger, dorg bg free gift plak. ok la.. dpt la tambah2 jajan b4 blk sepang nnti. hehe

6. lunch kat satu kedai mamak nih, jam pon dah pukul 3 lebih. kedai melayu mostly da tinggal saki baki je la lauk. so, aku yg kurang menggemari kedai mamak, hanye la akur memenuhi kehendak perut yang meraung2 mintak diisi. hehe. not bad la actually =)

7. g Teluk Batik plak. hanye ayep n adek yang mandi. aku, mak, ayah n angah hanyelah bersantai2 kat tepi sambil makan jajan2 yg dah beli tadi. sambil2 tu usha gak orang main banana boat tuh. lawak siot! next time mmg wajib naik la kan! ^_^

8. Hari ke3, bertolak ke Kuala Sepetang pulak. Ayah dari dulu lagi, sgt2 nak merasa mee udang. Aku ngn mak siap google lagi. Kedai Mak Jah. agak jauh, lagi bengkek sbb lalu jalan dalam, so mmg banyak lori lorian yg harus dipotong! ohh jgn tiru aksi nih. kalo aku yg drive, mmg mimpi je la nk potong lori yg panjang gle, ngn jalan yg sempit tuh. mujur ayah yg drive! hehe

9. Ok, dah sampai kedai mee udang Mak Jah tuh! Kitorang datang siang, so still ade ruang lagi. Kalo malam, tak jamin ar.. huhu.. udang sangt besar gedabak ok! Kalo mee udang biase = RM6 ke 7 tah. (lupe) Kalo Mee Udang Special = RM11.

10. Komen aku tentang mee udang tuh? Not bad.. Udang segar ! Kuah kot cam cair skit. hee

11. Dah, tamat sudah kisah. balik ke kl.. next time taktau nk g mane plak. kene plan kaw2.. weee~~ ^___^

10 comments:

nisa ~ shasha said...

mee udang dia gle sedap wey! gmbr pn da wat aq lapar!

noin said...

hua3 =D mmg sedap weh! kuah die je ar kalo pekat lagi mmg aku hirup kasik licin! hehes ^__^

fn said...

oh. memang mengundang marah!
u know, saya tengah lapa! grrrrr!!!

fn said...

oh. memang mengundang marah!
u know, saya tengah lapa! grrrrr!!!

noin said...

hahaha =D awat? tak lunch ka? cian.. jum pekena mee udang satuh! haha

waNiEsYa said...

hheee...da picca tells everythin~~

diLa said...

waa...aku nak g gak!!

noin said...

wani:
yah, as there's a say: pic worths a thousand words. (terigt En Zamri lak tetibe. haha)

dila:
jum2! kite pakat la dok pekena mee udang! haha. cpt2 dpt lesen.. ekeke

ShAfiEYkA said...

weyh...ak laparrrr ;P

noin said...

woah~ bkn ko sorg je weh.. aku turut menderita nih.. menyesal taruk pic mee udang uh~ HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...