Tuesday, December 1, 2009

exploring.


Salam. Skang nak balik. hoho. tapi sebelum tu, kite lepak kat blog jap eh. kasik lepas tensi skit. (macam la tensi sgt aku ni pon..)

tadi aku g surau. sambil2 tu dengar2 la ade 2 orang ni borak. pasal hp memasing.. yang sorang ni kate, die tak brape nk explore sgt. malas. ceht, ade henpon canggih2 tapi takmo explore ka? meh bagi aku. huhu

teringat plak aku dulu. Ade join aktiviti as Volunteer for Asean University Games time still studying at UKM dulu la. Then tak semena-mena aku ditempatkan same dgn dak2 uniten n some upm students, under Accommodation group. so, ade la kena g Kuantan, ade kem apetah, cam intro2 something like that la. Aku ngn sorang student ukm ni je: Kak Aida yang join. Time tu aku ngah LI, so aku join je la. watpe g opis kalo ade xtvt len lagi best kan? wahaha

ok la, 1st day, da simpan brg2 sume kat bilik, kitorang kena berkumpul kat hall nih. fuh! ramai kot orang. tapi sorang pon aku tak kenal. rata2 dak uniten la kan. pastu, tak semena-mena aku ngn kak Aida ni dok asing. adeh. takpela, aku kawan je ngn sume. ahaks.

time die panggil dak ukm mane kat dlm hall tu, mmg paling bangge ar, mane taknye, dok joh gile. sorang kat timur, sorang kat barat. kih2. nak kate kitorang ni senang mix ngn sume worang la? walhal 2 seat tu je yang tinggal. sengal tol. sebelah kanan aku sorang mamat uniten nih. Fudhail namenye. takley lupe sbb name cam unik kot. haha. seblah kiri aku akak Nora, staff uniten. ok la, sume pon sempoi je. aku pon tadehal la. borak2 basa basi no hal punye.

yang part aku nak highlight kat cni, berbalik kat cite gurl yg tak brape nk explore hp nye awal2 tadi tu. kes dah mcm aku kot. aku ni lagi sengal sket, utk AUG ni, time da hari last baru aku kuarkan camera. hahahah. malas ar nk kuar awal2. dan tak pepasal la kena perli time tuh. saba je arh. ok, patu dak2 ni ade ar tengok2 digicam tuh. bapak aku punye senarnye. Canon apetah. lupe lak.

"Eh Ain, ni ape function ni?"

"Tah ar. try ar snap gune tuh"

"Hurm.... pompuan, biase ar.."

"Chet!"

sengal je. tak pepasal kaum hawa di conclude camtuh. huh! berasap gak tinger aku dgr. tak cukup lagi tuh:

"Ni sape nih?"

"Mak"

"Tak matching la. Nape pakai tudung merah, baju dah merah"

"Yeke? Ok je tengok"

Kutuk mak aku plak? sepak nak? haha. ok, mak aku berkulit cerah. so tadehal la bab tu. kalo aku? hurgh. mmg tak dan ar. haha

so, kesimpulannya, kalo ade menatang yg canggih manggih, sila explore puas2 erh. godek sane cni. kalo tak, dah jadi cam kes aku. kesannye? berasap la tinger korang time tuh. huhu. sekian.

5 comments:

ShAfiEYkA said...

hahahha...
sbr yer ;D

ShAfiEYkA said...

hahahha...
sbr yer ;D

saya lah said...

saya da explor entri ini. tp pe kaitan gem asia tu dengan explor gajet?

p.s: berasap x idung??

puteri said...

hu.hu..

xde yg cggih2 xyah xplore dop?

he.he

noin said...

ieka:
hehes. saba gak la. kalo tak da lame da fire mereka2 ituh. hehes.

sayaLah:
tau xpe. bile bace balik, yai! saye sungguh suke merepek b4 smpi ke motif asal menaip. hehes . sory

puteri:
hihi. tapi tu la, kalo org yg btol2 minat, sume mende akan digodek. hehes :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...