Saturday, December 12, 2009

erti hidup. heh.


Hidup ni.. setiap dari kita ade masalah memasing. just depends kat diri kite je, camne nak solve probs tu, kat sape korang nk luah. iye, tak dinafikan, ade sesetengah orang prefer not to share their probs with others. they feel that they can handle it themselves. well, sume ni depends kat diri sendiri la kan.

bile fikir2 balik, aku selalu rase yang probs yang aku hadap selame ni, gile babeng punye berat, leh down gile babun ar senang cite. tapi bile dgr probs member2 lain. peh! korang lagi dasat dari aku rupenye. tapi muke rilek je.. hoho. tak perlu kot emosi sangat dalam sesuatu hal. just have to take a deep breath and think. think. think. and then solve kan la. pastu tawakal la. hope that the decision that we make is the best.

dan kadang2 tu, ini yang aku rase ar, taktau ar korang camne plak. bagi aku, certain2 mende remeh tu mampu menghiburkan. sesetengah org rase biase je. tapi aku bole layan gelak tak hengat. hurm. kdg2 bile tensi buat keje, ade team member yang sempoi, wat lawak sengal. ha mmg tgelak gak ar gua. nampak remeh, tapi kalo da mampu release the tension , kire ok ar tu kan?

kalo nak best, aku layan Era ar. Din Beramboi. Drama Sebabak takpon Sawancara. ade member aku pnh kate lawak tu cam kasar. tapi tah, bg aku tu ar yg leh wat aku rilek. asal bukan aku yng kene maki da ar. tgk org perang mulut versi sengal mmg mampu mencuit hati. hehes.

ok ar. lambat lak aih. k cau.

7 comments:

saya lah said...

tengok spontan lagi syiok. tengah marah pon bole gelak mcm org gila

dianna said...

kalau i ade masalah, selalunya akan cerita dgn parent. my dad yg selalu akan bg pandangan mcm mane nak selesaikan masalah tuh :)

nohas said...

Laughter is the best medicine..kdg2 layan sitcom pun best juga..drama sebabak tu stress-reliever masa tgh driving, wlaupun kdg2 tak masuk akal gakk..

noin said...

sayaLah:
spontan tu pe? cite kt hestero ke? huhu

diana:
yah! but depends gak. sumtimes ade childish probs, leh share ngn certain2 ppl je. hehe

nohas:
hehe tau xpa. tp mmg enjoyable la kan. kdg2 terpikir, apela org tgk kite ni, dok tgelak2 sorg2 dlm kete. hehes

diLa said...

aku pon suke gile layan sawancara tuh weh..
nak muntah darah gelak!;p

Khairi said...

paling busuk problem adalah mati. So setakat nak kena marah ngn bos atau tersalah pilih kwn tu kire biasa je. hehehe.

as long as still idop, yeeha, enjoy!

noin said...

dila:
hahahah! eh wajibla kan. pki si kaler merah ituh. hahaha =D

Khairi:
yupsie.. itu la, seberat2 probs adelah itu. huu. tp tu la, asal geram je mule ar tulih kt cni. kasik puas ati sket. hehes :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...