Tuesday, December 8, 2009

unexpected kot!


sape bace paper baru2 ni? or tengok berita? or just dgr2 member bercerita? pasal kes kat KB Mall baru2 ni. huu ngeri siot. bak kate wani member serumah:

"da macam cite Final Destination."

seriously. memang kite sume tau, mati itu pasti. tapi, yang kes kali ni agak tragik. cube ar bayangkan. ko nga turun eskalator dlm mall. potpet sane cni. sekali tuh, ade kete tercampak dari atas. kena pale sendirik! mmg kalo still diberi ruang nafas, sangat2 bersyukur la kan. tapi tu la, dah ajal, 2 orang gak meninggal pasal insiden tuh. Al-Fatihah buat mereka...

aku pelik, ape kuat gile ke driver tu tekan minyak sampai leh tembus dinding?

ataupon laki tu yang tolak kuat gile kete tu? hurm. ni cam tak masok akal gak.

ataupon struktur dinding mall tu yang tak kuat? hurm2..

ade sekali tu... borak2..

"Penah dgr tak, nape jambatan nak ke syurga tak siap2 lagi, walhal jambatan ke neraka dah lame siap"

"Asal camtu plak?"

"Pikir la dulu nape.."

"Erm, tak dpt pikir la.. nape erh?"

'Yela, sebab ramai kontraktor makan rasuah"

"Ohh..."

kalo bosan tak wat mende, leh ar pikir2. hee. papehal, kite makan duluh! lapo.

4 comments:

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

mohfir Like This!!!

Suka siot "Makan Rasuah" hahahaha!!

Hanafana said...

haks..mmg~ b4 kat berita keluar..dalam blog dah banyak ckp pasal KB mall nih..
err..pasal contractor makang rasuah tuh..hoh0ho..normal dalam construction..behehee..boleh ngak gitu?

nisa ~ shasha said...

nisa likes this! hehehehe..

isk jom kita g siasat kat kb mall tu ain!

noin said...

mofer:
haha. mementang la takley nk Like kat cni cam fb eh. haha. btol weh, mende ni kat memane pon ade. huu

hana:
yup. mmg tak lari punye ar. nak2 plak kalo dlm bisnes, nak dpt tender bagai. kdg2 gune term lain, adiah la bagai. hurm. dunia2~ mebi kite tak involve directly, tp tu la. paper sume pon dok habaq pasal mende ni.. hurm2

nisasha:
jum2! tp ak bace paper smlm, mall tu da lengang weh. ngee.. ade bran?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...