Tuesday, December 22, 2009

mari mengenal jalan. haha


8am.

Arini tergerak nak drive. Permulaannya, masok je kete, drive cambiase. seatbelt mmg takkan pkai ar kan. sekangkang kera je kot stesen lrt tu ngn umah. tapi di pertengahan jalan..

".. erm ape kate aku test drive arini?" huhu

maka, tros tarik seat belt, *susa gile dow. mau surrender aku tadi.. nk maintain stering lagi. huhu

so, meneruskan perjalanan, kali ni aku amek Datok Keramat, tak lalu Jalan Ampang. Sebab aritu lalu Datok Keramat time kol 10 lebih, agak lengang and tak jem. So, akan keluar kat Jalan Semarak tu (btol ke name jln tu? haha) nanti nampak la menara Celcom dpn mate kan. urm, kat cni sibuk gak la jalan. tapi tak sampai tahap jem lagi. so, pas da cilok tu, tros tunggu traffic lite n tros amek kanan. menanti ke traffic lite seterusnya. time ni nanti ade la bangunan TH Selbourn kat belah kiri. chow kit pon belah kiri kot..

pastu nanti masok ar Jalan besar apetah namenye. pastu straight je. amek kanan skali. haha. kiri byk moto arh. so, try not to kacau mereka. hehe.

tak sure jalan ape, Jalan Tun Razak kot ek before masok Mahameru. so di situ hanyelah jalan lurus saje tanpa masok simpang memane. Aim Jln Bangsar. yah!

dan ke kiri , masok simpang KL Sentral tu. then keluar g Jln Bangsar. ohh gud2 jln clear menongkah arus.

pastu.. masok la g Abdullah Hukum.. pastu jgn tros, kalo tros g Angkasapuri plak. then g kanan, then g kiri. haha sume aku cite kat cni..

sambil2 tu jeling tgk jam. fuh!! siyes 8.27am time aku park kat Plaza Pantai tadi. hoho lainkali bole ar nek kete lagi.

selama ni naik tren, sbb malas nk mengharung jem. sekali dah try ni, cam best plak drive (sebab da konfiden ngn jalan.. huhu)

p/s: thanx dee. sbb penah lead dulu dr HQ Pernec nk ke TM camne.. mmg sgt bergune lalu Mahameru .. Lalu Jlan Sultan Ismail sesat sokmo.. huhu

13 comments:

Hanafana said...

jadi, mau drive ke gi keje??
naek train je la..jimat..
lebih leh belanjew fana nandos ^^

fn said...

wah..saya paling teruk jln d kl. tidak tau langsung. mesti pakai gps. muahaha! tp gps takleh detect jam. huh!

cikot said...

jalan tu macam jauh jer ? jalan dato` keramat tak jem ke.. pelik

waNiEsYa said...

waaa baik cikgu =)...

nohas said...

Fuhh..sikit punyer detail..pegi memang x jem, balik fuyoo..back to back..naik LRT pun ramai org jugakanns..maklumlah kota metrofulus..

diLa said...

gile ahh kau..aku yg bute jalan pun leh jadik hebat..
skang ko nmpak tak kelebihan ko yg dr dlu aku nampak..
ko pndai explain.
cepat isi borang masuk maktab!;p

noin said...

Hana:
mau2! malah lagi bersemangat! haha. takpe2, kite dok site, bkn HQ. so, phm2 je la adat org mkn gaji ni kan.. hahahaha :P

fn:
alah, GPS pon bkn ley rely sgt. pnh jd mende ni time nek kete ngn mbr dulu. last2 kitorg je guide die. haha lg berkesan! :P

cikot:
jauh ka? ade lagi option lalu Sultan Ismail. tapi slalu sesat smpi fed-up dibuatnye. so, lalu je la Mahameru. meyakinkan n dijamin benar! haha :D if ade jln lain dialu2kan utk share =)

noin said...

wani:
alo.. wani lagi terer maa.. igt tak awal2 kite smpi kl dulu? hihik =)

nohas:
haha. tau xpe, salu nmpk dr ofis ni kat simpang nk masok Jln Bangsar n kat Federal Highway- jem gile! sbb tu salu blk time 7++. ngee ^__^

dila:
haha. kembang semangkuk sebentar aku weh. tau jln ni pon sbb kene lalu utk smpi ke ofis. kalo tgh2 kl, haramjadah aku tak hapal. mau sesat lg menyesatkan ade ar.. teheheh :P

nisa ~ shasha said...

aq kagum aa ngn ko!
aq jalan KL mmg hampeh la kan? hahahaha

noin said...

eleleleh.. tipuh! wajibla ko lg terer dr aku.. huhu ^_^
kalo bkn disebabkn keje kat kl, jgn harap aku mengerti weh.. hehe

cikot said...

jalan mahameru pun ok gak. takyah tempuh bnyk traffic light. jalan sultan ismail ko sesat? senang jer tue. yg menjadi susah, sebab ko akan masuk pusat bandar..

Max J. Potter said...

hi, new chapter's out!

http://scribbledmaxness.blogspot.com/

drop by~!

noin said...

cikot:
ha r, salu sesat kalo dr keramat nk ke tm. tp kalo dr tm nk ke keramat, lalu sultan ismail tau plak! haha

Max: thanx 4 de alert~ =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...