Tuesday, December 29, 2009

hati2 la..


Pagi tadi. drive ke office. Alhamdulillah jalan clear ar. tapi kat Mahameru tu, slow plak. slow gile ok. memule steady lagi. tapi, makin lame kaki da makin lenguh. main2 clutch ni buat aku fed up gak. ok la, sabar je la banyak2.

rupe2nye, ade eksiden kat dpn tuh. bikin bottle-neck effect saja. but somehow jauh di sudut hati aku, kesian weh. bonet depan kete tu, remuk teruk gak. aku tengok sekilas je la, tengah drive kan. kang mau aku mencipta satu lagi eksiden plak kalo tengok tepi lelame.

so, itu la die. malang memang tak berbau. kalo leh bau dah lame boleh elak kan? tapi tu la, yang penting drive slow2. jage jarak. kalo jiwe tengah kacau, elakkan ar memandu. kalo mati sorang2 takpe. tapi kalo dah libatkan nyawe orang lain, parah dah. kes paper dah.

baru2 ni, yang kat Tol Jelapang tuh. memang sadis. pelik gak sebab ade je 2nd driver, tapi nape taknak hand over kat kwn nye tuh. mcm2 hal.

btw, ade 1 mende buat aku cam bengkek gak pagi tadi. shit. taik burung bole melepek kat wiper kereta. naseb la arini tergerak hati, rajin pulak kan aku wipe cermin depan gune kain. selalu dah rushing, aku pakai wiper je. hehe.. kalo tak.. euww :P

3 comments:

fn said...

malang x berbau.
taik burung tu berbau x?
hahahahah

nisa ~ shasha said...

balik ni cuci wey!
kang lupa!

noin said...

fn:
Hahaha =D tak menyempat lak nak bau td.. oo cik Lina biase buat eh? haha

nisa:
yah! musti2! naseb instinct aku kuat nk lap cermin td. kalo gne wiper je, mau tsebar luas najis tersebut. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...