Sunday, November 15, 2009

aku nak emo jap!

Tetibe aku terpanggil utk buat ulasan pasal nih :

"Memahami maksud orang perempuan". ok aku baru terbace artikel ni dari satu blog ni. Klik sini.

So, aku nak ulas.. lantak ar ape orang nak pk. janji aku puas. tak sume aku include here. just mane2 yang aku rase nk la.. so.. mulekan:

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?
Aku: aku kalo dah tanye camtu, mmg nk carik kwn dok mengutuk je. takde meaning len.

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!
Aku: Memang aku betol2 nak tau dah makan ke belum. kalo aku lapar, ckp direct je aku lapar, nak makan. aku ade duit. takde nk pau de. dun worry.

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.
Aku: takde makne len. mmg aku puji baju tu lawa r.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picitkan kepala.
Aku: memang btol2 tgh penin coz aku jarang pening. harap maklum.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?
Aku: hah, ini betul kot. hihi. even aku sendiri paham ar kalo ade guy ckp cmni kat aku. cari len suda. watpe thegeh2?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla ...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you. Rasa macam nak jadi awek you je.
Aku: so far aku tak pnh puji menggunung kt org cmni. ckp blkg ade ar kot puji2 kan. dpn2? tade mase. unless..

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.
Aku: hurm.. *batuk2* ni mmg aku saje2 nk tau. hahaha

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.
Aku: please arh. tade mase. aku selfish bab2 nih. pedulik.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil. Ape yg 'dia' dapat i pun dapat ... Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.
Aku: hurm.. lom smpi mase lagi nk komen bab nih. hoho




so, kesimpulannya, aku tak suke org conclude something membabi buta. haish benci. ape2 ar.. ni aku emo takde kaitan ngn sesape eh. tetibe je terase nk komen sal mende2 nih. tnye ar dulu papehal kan. ini main serkap jarang. hah tak de kaitan ngn aku .. cume .. aku tak suke ar.. hoho. berterus terang je la.. jalan terbaik.. abes cite. sakit ati memang tak terkira, tapi lagi baik dari dibiar lame2. hoho. dah2 mlas aku nk bebel da.. sekian..

9 comments:

Ndea said...

isk.

pendapat aq la kan.
x munasabah betul conclusion2 yg dibuat oleh si penulis itu.
orgnye lelaki kn?...
huh.

anyway,
bia la ape die nak kate
yg pnting
kite bkn pmpuan mcm tu...
kan ain kan..hehe =)

ko pn knl aq
ape yg aq ckp dibibir
itulah yg tersirat di hati
haha! =D

noin said...

ndea:
haha tau xpe.
aku rase owner blog tu just copy-paste je statement tuh n just nk ade kesinambungn dgn agenda politik nye.. hehe

tapi aku benci btol kalo org wat conclusion sendiri.. better tnye la kan kalo tak phm.. habes cite.. hehe

ye nadia.. kite str8 to de point je kan? haha gimme five! =D

she-G said...

benda ni ade dalam majalah mane tah..pernah baca..buat kesimpulan dari bape kerat respondan jer..baca tuk suka2 je ain..jgn emo.hahaha...ade yang kena ade y tak kena..jus por pan..hehehe
p/s:buat la satu survey ngarut lak pasal laki...hahha

noin said...

haha thanx dear..
mmg tah la.. tetibe rase sakit ati ar kalo org conclude sumthin n wat kesimpulan melulu cmnih..

mebi mende ni ade apply kat memane gurls or women out there..
but not necessary applied to all la kan.. haha.. :P

yup2. aritu ade terbace.. meaning tersirat dr guys' perspective, tpi dr magazine.. malas pulak nk menaip satuh2.. haha :P

nisa ~ shasha said...

isk aq pn sokong ko ain!
sukati dia je nk predict2 psl org ppuan.
kita ada predict psl dia ke??

noin said...

hahaha tau xpe weh!
sep2!
aku tau kawan2 aku sume mampu berfikiran dgn matang kan?

ni sape jurnalist magz yg wat suke2 pasal mende ni mmg nk kene nih.
haha :P

diLa said...

hahaha..
predict jek lebey tapi tak gak paham.
bengap lah org camtuh.

eh.pesal lak aku yg emo??;p

cikot said...

aku suka bila part
perempuan kata: kita sesuai berkawan saja.
aku balas: f*** la dulu ko layan aku kenapa .. hahaha..

noin said...

dila:
tau takpe.. paling sakit kalo yg cmtu weh.. saba je ah.. nympes! huhu (turut emo)

cikot:
yup2 soooo true! kat cni aku tak sebelah memane pihak. kalo da tak minat n takde niat nk bersama, baik tak pyh mulekan. bab.. tol!! huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...