Wednesday, November 25, 2009

kasut baruh?


duh. sakit gile kot kaki aku ha. ni sume penangan fire drill semalam ar ni. cube bayangkan erh, aku kena turun dari tingkat 40 TM ni sampai Ground Level. ohoho. dah ar aku baru je la kan nak try test power kasut baru beli ni kan. (heh) biase pakai sandal je. ha, ni lagi satu hal... time mule2 pakai je:

"wani.. sakit la.."

"Ain dah gigit ke belum?"

"Belum, sure ke cara tu berkesan?"

"Kena try dulu. kakak wani yg pesan"

tapi last2 aku tak gigit gak kasut tuh. haha. weh boleh dipercayai ke petua ni erh? dimana, kita haruslah menggigit kasut yang baru tu sebelum ia menggigit kite. huhu. pape la hai. dulu kak La pon penah infom pasal mende ni. Tapi tu la, selagi tak nampak rasionalnya, agak susah aku nak apply.

dan dan la kan ade fire drill. memang menyumpah je la aku semalam all the way turun tu. tp dalam ati je la. kang orang igt aku meratib pulak kalo ckp kuat2 kan. tapi serius, kepale pon jadi mangse kepeningan gak. mane taknye, dengan kaki sakitnya, dengan berpusing2 nye. pergh, memang mencabar dow. tp jalan pon lambat. aku rase kalo btol2 kebakaran ni, da lame aku arwah doh.

so, moral of the story, takyah ar pakai kasut baru. kasut lame sudeyh. hoho <--- apecer?

13 comments:

aSh aBd Rahman said...

org suruh gigit degil.. xcaye!.. secara logik nye, kalu digigit bahagian belakang tu lembut sikit.. so.. sile gigit sampai lunyai.. huhu

noin said...

huhu..
tp bkn blkg yg efek.
ni kat bhgn dpn ha.

dan2 je la kan ade fire drill..
mmg jln thencut2 je la.. huhu

tp, seriously menjadi ke er petua tu? (still tak pecaye lagi.. hehe)

saya lah said...

tah.ada bukti saintifik ke? sila ranya albert enstein

CaHaya said...

tulah. pernah dgr gak psl ggt kasut ni. tp cm xlogik jek. hehehe.

aminah said...

kasut baru amek masa beberapa hr untuk dia seswai kat kaki kite..so spjg tuh kn la menderita sikit...

cikot said...

xkn beli boot bola pun nak kena gigit ... kalau safety boot ?

ct hawa said...

kalau tak nak gigit, gunakan lilin sapukan tapi kalau beli kasul mahal tak yah gigit, so dah ada duit tu belilah kasut yang ada quality skit..he.he.he

ShAfiEYkA said...

hehhe...
mujarab la weyh gigit kasut tu...
ak slalu wat..
b4 pkai gigit la...
gigit skit pn ok da...
jgn gigit briya sgt...kng xpsl2 blubang kasut tu ;P

jgn dah pkai bru gigit...geli...hahah~~

she-G said...

len kali suh adik ke tlg gigit lau tak sampai ati(dalam kes saya..suh anak truna la apalagi..hahaha..jahat nyer mak)

diLa said...

hahaha..
aku kan weyh, ade skali gigit try pektis sbb mak aku bising sbb aku bising kt mak aku sbb kaki aku saket.hahaha...
serupe jek pastu. saket gak.
heh!

aku nak tggu beli kasut jimmy choo..kalo kena gigit gak bek aku beli kasut kt pusaneka jek. ye dak?;p

noin said...

sayaLah:
hahaha. bagus2! ala einstein tu da mampuih la. kite soh saintis2 kt Msia ni ar wat kajian pasnih. hehe

cahaya wani:
tau xpa. me till now susah nk pecaye wani. u try 1st la. amacam? hehes :P

aminah:
ha r. btol tuh. mebi pas sminggu da ok kan. tp mmg azab takley cite ar. sndiri rase baru tau.. huhu

noin said...

cikot:
ni kire kategori Umum. sume kena gigit. even slipa jepon pon kene. agagaga :P

cthawa:
haish mak ni kan, ade2 je tau maksud tersirat nye. agagaga. yela2, pasni along bli up skit. ngn mak2 skali along blikan. tehehe :)

ika:
siyes weyh?? ni yg wat aku nk praktik btol2 neh. huhu. susa nk caye, tp kalo da rmi wat, it's worthy to try gak kan? hehe :)

noin said...

she-G:
wah! gud idea dear~ pasni soh my bro la gigit. tp takot die terover plak kang. tros da takde rupe kasot. hahaha =D

dila:
btol weyh! apekate ko try test bli kasut Jimmy Choo (serius nih!). utk trial, bli satu da ar. pastu kalo ok, aku follow ar. amcam? ade bran? hahahahahaha =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...