Wednesday, November 4, 2009

Tsunami dan Lipas.


Dinner.

Aku makan Mee Sedap jek malam tadi. huu.. nak masak lain tapi sangat2 malas dan mengantok tahap cipan time tuh. so, aku try la rebus2 dan gaul2 je kan. first time ni gune brand Mee Seedap. biase mee Maggie. huu. ok, not bad. tapi wajib ade telur. haish gemok gua kalo berterusan begini. hehes.

Tsunami.

Hoho. Naseb aku tak tengok cite ni kat wayang oi! Eh2, jangan salah paham lak. Rating cite ni aku bagi 4.5 / 5 tau!! best nak mati ok!! Sebab ape tak tak disyorkan gua tengok cite ni kat wayang?? Sebab mukus sangat banyak kuar time layan cite nih. haha. tak campor ayaq ainun (mata) lagi ok! terok kot weh. naseb ar rummet aku merangkap Wani ngah tido time neh. Ape gi, layan meleleh sorang2 ar kan.. haha siot je.

Ok, ni cite made in Korea. Mule2 cam biase je, sweet n kelakar gak most of the part. Memang cam ape je ketawe sorang2 malam tadi. sume dak umah stok tido awal. hai korang ni pon.. bajet baby ke? sedar2 la weh. agagaga :P

Tapi bile start tsunami tu took place, ha, memang dramatik gile!! satu bandar tunggang langgang. Aku sangat cuak melihat. Tetibe terbayang, ape la aku nak wat kalo betol2 jadik kat tanah air kite nih. Even kat Kg Kuala Muda, Kedah dulu kene tempias tsunami kat Banda Aceh (December 2004), tapi kesannye sangat teruk kan? haish2. insaf gak tengok muvie nih. tapi... sedih memang tak hengat arr... mak bapak terpisah dari anak2.. girlfren ngn boipren pon ditakdirkan berpisah. huuuu (T-T)

Kalo orang yang ati batu cam aku ni pon leh banjir tengok, orang2 yang lembut hati jiwa raga cam anda sekalian lagi la mudah tersentuh ok. tapi, memang puas ar tengok. hee :)

Lipas.

Ok, lepas berita semasa mengenai Tsunami, kite beralih kepada serangga (serangga ke ni weh? cam tak layak je.. kesian kene pulau..) ok. berhenti diverting dari topik asal. Dah syok2 aku layan Tsunami uh sampai abes, till juling bijik mata gua bace credits dalam bahase Korea uh, tetibe rummet gua; Wani bangon. Hah, ini sangat pelik ok. Beliau kalo dah tido, memang buat bising pon takkan terjage ar (ehek, hope Wani tak tergerak bace blog gua.. hahaha). Aku dah mula sangsi.. Hatiku berbisik..

'Kenape lak nih?'

Maka tiba2 Wani bersuara.. (haish, dah leh ganti Damya Hana ar aku ni wat novel.. hehe. pahsan)

"Ain, ade lipas!!!!"

"waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! mane2????!!"

"Tu.. tu....."

balas Wani spontan sambil bingkas bangun dari pembaringan.. (hoh klasik tol perkataan).

"Ala, nak pukul pakai pe ni Wani??"

"Pakai surat khabar ke... cepat ain cepat! die da lari2 tuh"

Adoi.. masak ar ni.. so, ngan gaye selamber, berbekalkan mangkuk yang still ade baki sos gua makan chicken finger tadi, gua hentak lipas tu kuat2! haiyah!

"Ala ain.. lipas tu tak mati lagi.. wani dengar bunyik lagi.. Mangkuk tu ade ruang kan bawah die?"

Ahhh sudah!! penat oh aku. so bergegas amek surat khabar.

"Wani, pegang mangkok ni jap, kite carik sotkabar sat"

Ok, then here it goes the most awaiting moment : Pembunuhan seekor lipas! muahaha.

"Ok wani, angkat mangkuk tu"

walhal tangan aku terketar2 cam pesakit Parkinson pon ade.. lambang cuak yang amat.

"Hah!! amekko!"

Yah, berjaya!! namun.. lipas tersebut still bergerak2 lagi walhal kepale and badan dah terputus. Magik kan? Kuasa Allah..

"Ahh! meh aku penyek2 ko.. lenyek2.. eeee!!"

ok, dah tau kot ape jadi kat lipas tuh.. Dah ajalnya malam tadi. Fuhh.. penat aku and Wani layan kerenah lipas neh. Arwah gak akhirnya. Sorry.. hohe.. geli gile arh aku dok bersih2 tempat kejadian.. ini la die keje aku.. agak2 ade tak jawatan ni kat memane company? Kalo ade advertisement kat Jobstreet sila roger gua ok! hahahahah.

P/S: fiuh penat. first time aku tulih banyak dialog ni.. jari jemari kene wat sit-up jap. Lenguh..

12 comments:

aSh said...

fiuh penat.. dh byk kali bace entri ain panjang2 ni.. huhu

noin said...

hahahaha..

memang takley watpe la Ash.. cam kene possessed je bile da start menaip nih.. nikmatnye tak terkata dapat meluahkan segala2 isi lubuk ati kat cni. muahahaha

(tersilap course ke kite amek IT dulu? hehe)

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

ko ni patut jadi journalist la... hahahaha!!

noin said...

hue3. aku mmg kuat mbebel.
takde mangse so blog je ar jadik mangse utame.. hehes :P

nisa ~ shasha said...

ain, aq suke gile bunuh lipas ok! hahahaa.. aq pn nk cri aa kje bunuh lipas kt jobstreet :p

weyh tsunami tu ko dnload ke bli dvd?

noin said...

yeah nisah!
mari kite tubuhkan kelab penghapusan lipas!

nnti aku ajak org len join lagi.. hahahaha

tsunami tu aku sedut je.. hehe.. :P

nisa ~ shasha said...

hahaha.. aq pn nk sedut gak la balik kang.

jom aa kita bukak cmpany pest control :p

noin said...

sedut jgn tak sedut.. hehes :P
best oh! sgt disyorkan layan muvie uh. hehe

jum2 bukak~ bnyk tol xtvt persatuan kite ni ek. paintball, g PSN, archery la.. haha

s.c.h.u.l.t said...

HUHA. review cik saudari macam menarik. nantilah saya cari bila dapat. mahu tengok dan tangkap LELEH~ T___T

FirhanAbqari said...

hahahahha sory to interup post ni update kat RSS nuff jadi walking sampai kemari la jadikknya huhuhuh

CaHaya said...

teringat time kat matrix dulu.
lipas, cicak.
lagi2 part yang yan tangkap cicak kita lari2. g toilet lah, g bilik depan lah.
=)

noin said...

schult:
thanx dear.. hihi sile sedut dan hayati ok! mmg sgt masyuk! hee :)

Firhan:
no probs, tuan punye blog ni pon ske wat camtu gak. blogwalking.. hehe :) thanx 4 dropping by.

Wani:
hahahaha. siyes takley lupe ok. yan sgt hebat! kite larik2 je kan.. wuwuwu takott~~ :s

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...