Monday, November 2, 2009

Langit tak selalu cerah..


Sedihnyerr... segala yang dirancang tak menjadi. ohh mukadimah yang sangat tak masyuk. Baiklah, aku go on kat previous nye hari.

Sabtu.

Tengok angah kat UM. hehes. aku ni dah macam ape je, tengahari gerak dari Keramat balik ke rumah mak ayah kat Sepang. Then petangnye mak kate nak tengok angah kat UM sebab minah ni nak exam besar ahad 8 nov nanti. So, aku pon follow je arh, lagipon bukan aku yang drive. hehe. Gudluck dear! Hope u will get flying colours for the result ok! gua caya sama lu! hehes ;D

Ahad.

arini plak tengok Ayeep my lil bro yang tinggi bangat itu kat Sek Men Teknik Tuanku Jaafar Seremban nun. Dekat kot ngan umah Ain Nordin tapi gua lupe plak nak tnye die aritu. Ayah lalu jalan dalam, tak lalu highway. So memang sangat2 la teruk ok kondisi jalan tersebut. Mane taknye, lori pon suke suki lalu situ, nak elak tol nye pasal enh. huu.

Kecik kot sekolahnye. Almaklumla, budak pon just form 4 and 5 je. Sampai2 je perot dah lapar. So disebabkan ayeep lambat sangat datang kat pondok, maka aku, mak and adek dah start makan arh. haha. mak buat pizza ok! sangat sedap! lurve it very much! aku siap pesan kat mak lagi, pasni kene tambah nenas, button mushroom baru ade umph! hehe. actually mak dah suruh aku g kedai beli, tapi lambat sangat gerak, so tak sempat nk masokkan bahan2 tersebut. huu.

Malamnye, aku balik Keramat balik ar. Senin keje kan. Ade cite cam siak sikit erh. Ni berlaku lepas tol UPM tu. Aku memang masok highway dari situ and kuar kat Tol Sg. Besi nanti la kan. Cambiase, lepas tol tu nanti ade simpang; satu ke KL, satu ke JB. Then, cambiase aku amek kiri, g KL. Ade malaun mane dpn aku ni, tetibe berenti. MPV ok (tak alert model pe) Oh sheet la kamu, naseb aku bawak slow2 je time tuh. Kalo tak, mau berlaga gak bontot kete die n kete aku. ok, then die bagi signal kiri, ok still accepted. Aku pon da g kanan ar nak proceed drive kan. Sekali tu tetibe kete mengong ni g reverse plak. Oh what da..! Memang sah2 ar berlanggar gak kan. Teros org uh wat lampu hazard! eeee geram gile! ape ke sengal org depan aku ni! huh! da r aku sorang je dalam tu. memang tak kua kete ar kan. ok aku cuak gile kot time tuh. patu ak teros drive laju2, sempat gak toleh belakang. aiyaakk!! baru teringat nk jot down no. plat kete ke kan.. haish.. takpe arh.. da terlepas. bile cemas neh, teros jadi kelam kabut gile babi sampai mende basic pon dah ilang dari kepale.. huhu.. tapi serious tak tipu yang aku shivering nak mati ngah drive tu. mulut pon turut mengeluarkan kata2 'murni' la kan.. huu cuak!

sampai2 je umah, aku bgtau ayah pasal eksiden sket tadi. Ayah cakap mebi orang tu tersilap jalan. tapi... kok ye pon agak2 la aku kat belakang tuh.. huwaa ;(

16 comments:

she-G said...

teruk ke keta?baru gak kena..minggu lepas..cine neh..mmg saje..sebab area kawasan die kot..sakit ati tak abes g(sbb salah die..) hmm...
dah la keta mak yang kena tuh..melayang gak 200..huhuhu....

noin said...

naseb takde pape la kan..
yeke smpi kene rm2rat? byk tuh! huu
:(
jaat gile dorg neh.. tak pk org. geram!

aSh aBd Rahman said...

giler bhy tul.. dh la sengsorang.. nasib ain ni pemandu yang berhekmah.. dpt mengelak..

nk order pizza ngn mak boleh?

noin said...

ash: haha. hehe. takde la berhemah sgt. hee. tapi syukur ar time tu kite bwk slow2 je, takde mende nk kejar :)

siyes ke nak oder? nnti kite bgtau mak. hehe. kalo ade oven kat keramat tu da lame kite buat bwk g opis tau~ huuhu :)

nisa ~ shasha said...

isk nsb baik kete ko ok.
weyh aq pn pnh accident, mmg shivering aa.. tp aq xsmpt mncarot sbb aq sgt mcm blur.. mcm nk nanges je ada la.

aSh aBd Rahman said...

wah... bakat yg ada xdisia2kan sungguh.. bagus tul mak ain.. diturunkan ilmu ke anak nye... kire ain reti buat la ni..

nk order.. ain blanje.. huhu.. bleh.. bawak kite mkn kat opis nila..

noin said...

nisa:
btol weh~ siyes mmg da nangeh pon. haha. takpe sorg2 dlm kete. hehe. cuak sgt. ak cam nk stop tepi check kete, tp sgt takot sorg2. so just drive laju2 smpi rumh. huu.

ash:
kalo base piza tu kite tak reti g la. hehe. just mak buat n kite wat topping tu insyaAllah bole. kih2.

cane tu ash oder kite banje? haha. ok, insyaAllah 1 hari kite bwk g opis ek! ;D

diLa said...

aku patot respon ape ni weh~=?

aSh aBd Rahman said...

diLa: sile tepuk tangan, ain nk belanje piza.. huhu

noin said...

dila:
haha. ko kan pakar mberi idea2 bernas. hehe

ash:
erk?? Piza handmade la. nak? hehe. still kene menuntut kat mak lagi nih. huhu

aSh aBd Rahman said...

piza chop mak ainnyer.. hehe. klu chop ainyer pun ok gak..

noin said...

haha. okeyh2! nanti kite wat spesel bawak g opis kay~ hehe ;D

diLa said...

haa..ko bawak g opis je ke?
aku? aku? aku?????

noin said...

nak gak ke? bole2.. tp dgn syrt ko blikn aku oven sejibik ok! hehes ;p

diLa said...

pale hek ko!
bek aku beli pizza sndrik..
lg murah dr kos nk beli oven ko weh.
songal haa~!;p

noin said...

hahahahah ;p
tp cara yg aku suggest tu baik utk jangke mase pjng tau~ hahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...