Monday, November 23, 2009

pesanan.


... di hari Sabtu dikala matahari da nek kat pale.

"Mak watpa? bla..bla..bla....ok la mak, arini along nak kuar tengok wayang ngan kawan ni. cite phobia"

"aish. tak abes2 la tengok wayang.. cubela bawak2 g surau ke, masjid ke, join ape2 event kat ctu"

huish! gile berdesing telinga aku dengar.. huhu

"erm, iye la mak. Kalo ade ape2 event nanti along join la k"

kang melawan makin paneh lak telinga dengar.. hehe..

"ok la along, jage diri baik2. ingat pesan mak tu"

"yup2. mak kirim salam kat semua la k"



huhu.. itu dia.. borak2 ngn mak gaye dak oversea plak aku rase. walhal KL-Sepang je kot jaraknye.. hehe..

k ar, petang sabtu lepas, aku, nisa and wani g klcc. layan wayang cite Phobia 2. tiptop oh! best gak. first time neh aku layan cite antu kat panggung. time cuak aku ngengsot ke wani. time aku rase cam bosan, aku tido. haha. tipu2. aku bukan jenis tido dalam wayang. kih2.

da lepas tuh, jam pon da pukul 6.30ptg. wohooo bergegas kitorang g surau klcc uh. 1st time kot nih. aku jarang gile ar lepak klcc. so, logik ar kan.. haha.. ok, not bad gak tempatnye.

dah solat Asar, kitorang lepak tunggu Maghrib plak. then solat ar jemaah. woah~ ini sangat2 mengingatkan aku time kat sekolah dulu, Sek Agama Men Bestari USJ. Wajib la kan solat jemaah. hee. Kalo kat Samten (Sek Agama Men Batu 10 Cheras) lagi otai oh wardennye. penah sekali dulu, aku masbuq Maghrib, tak pepasal kena denda jalan itik. sakit tau! memang takley lupe. haha.

Sesedar je aku dari lamunan, baru aku teringat akan perbualan aku dengan mak siang tadi. mak ade suruh aku g surau. and here I am. dah memang kat surau arh. wah! masin gile kot. kih2. ok la ni, dua2 pakej aku dapat. wayang + Maghrib berjemaah. hihi..

and malam tu, kitorg sambung shopping kat KLCC and JJ Setiawangsa area rumah aku tuh. gile! aku dah jadi shopaholic. tak caye sila tnye nisah n wani. aku cam balas dendam sbb da lame tak beli belah. hahahah..

sekian..


12 comments:

ShAfiEYkA said...

wahhh...
syioknyer shopping2 ;D

aminah said...

gua dlu sape lamat smyg subuh kena sebut nm oleh ustaz kt masjid..laki sume dgr..malu ow..tapi gua tak kene..gua awal beb..iihih.

saya lah said...

da keje n bergaji, beli blah la kejenye. da de bf nati susah plak. mcm den. da kene kongsi duit.. aiseyh

Hanafana said...

Besshhnyaaa Ainn!!!!
NAk gak shopping..tapi enggak ada ongkosnyaa..hurm..nak keje laa.
Ade jawatan Quantity Surveyor kosong tak kat sanep?? =)p

nisa ~ shasha said...

ko shopaholic?
ok jom kita sama2 shopping! hahaha.. smpi lenguh kaki pn xpe wey!

diLa said...

haha..
ape ko beli weyh?
sile list down cket.
saje wat aku jeles kan!;/

ct hawa said...

Gi surau n solat maghrib berjemaah tu ok lah tapi kalau gi ada ceramah agama ke usrahke lagi bagus. lepas tu balik rumah jangan asyik shopping je.

noin said...

ika:
haha tau xpe. jum2 shopping! hihik :P

aminah:
walla! gile bagos~ dulu subuh kt ostel salu smyg sndiri je.. agagaga :P

sayalah:
bf = boyfriend ka? hahak. yg dah ade tu, troskan ek. yg takde tu, cari la ek. agagagag :P

noin said...

hana:
hahahahh mmg best gile wa ckp sama lu~ hihik :P nak aply cni? cube try anta resume kt akak nih:
diba@pernec.com.my

nisa:
hahaha jom weyh! tp aritu aku tak round sgt pon. sbb dlm pale dah aim nak bli ape. so, pas try tu aku tak pk byk da. hahaha

dila:
nak aku list sume arh? baju petak2 yg kite amek gmba aritu igt? pastu aku bli kasot n baju2 aku sambar kat JJ. hahhaha =D

mak:
hik2. iyela mak. tp tu la, pas Maghrib takde wat pape. salam2 je. shopping tu wajibla kan. mak gak yg salu suruh along beli baju baru. hahahah (sadis sunggo, bli baju pon kene bersuruh.. huhu)

diLa said...

hahahahaha..
kena marah heh!;p

weyh! ko da beli baju petal2 tuh?
tak tggu aku pon.
mrajuk 4tahun!;/

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

patutla barang2 kat JJ Setiawangsa cepat habis.. ko rupanya yang asyik memborong!!!

noin said...

dila:
hahaha.. alalala, jgn ar majuk kak La. i banje u mkn lala ek? tehehe.. aku da xtahan napsu weh.
lantas menyambar n mbyr dikaunter. hehe

mofer:
hahaaha. aku jrg kot shopping weh. tu psl ar cam bls dendam je once da menapak ctuh. hehes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...