Friday, October 9, 2009

kaler hijau takde?


Semalam aku gi pasar (aku taktau asal lately post suke start dari word 'Semalam')
Cambiase ar ade pasar malam setiap ari Khamis kat area umah aku, Menara Jentayu kat AU3 tu. Bukan la tinggi cam menara KL mahupon TM umah sewa aku tu, just standed apartment je ar tinggi die k.

Then mate melilau sane sini sampai ke hujung gerai tapi satu hape pon aku tak beli lagi. Tetibe mata tertancap kat 1 gerai ni.
Ehem~~ aku dah nampak mangse! hehe. Ape die? Yeah! Apam balik.. hehe
yang saiz kecik ok. Bukan yang size XL yg tebal2 tu. Not my taste (gile gedik)

Then aku pon order la 4 memikirkan ahli2 di rumah yang ku sayangi itu :)
Ngah tunggu tu, ade gak sorang ibu dgn anak2 die tunggu gak la.. Then, berlakula perbualan antara macik tu and peniaga tu:

Bagi saye 6 apam balik eh. Kecik.

Ok, ni die.

Then tetibe, anak macik tu dok ngendeng2 kat mak die.. cam cakap something tapi tak dapat didengar tanpa stetoskop ar.

Ade plastik kaler hijau tak?

Kaler hijau takdela. Merah je ade ni.. Kenape?

Oh, takde pape. Anak saye ni nak bungkus dalam plastik kaler hijau

Oh, takde la dek. Suke kaler hijau eh? hehe

hahahaha. aku senyum2 je tengok budak kecik tu. Sebbek ko comel weyh. haha. tapi cam klaka pon ade. ingat nk mintak tambah lagi jagung ke, rupe2nye demand nk dalam plastik hijau. Inilah die, kalo dah name budak2 tu, mmg macam2 pe'el..

p/s: tetibe aku cam nak sorang pulak.. hehe


9 comments:

she-G said...

hai...salam perkanalan...hehehe
1) tanak stat dgn semalam try taip entry lepas 2,3 ari..neh asek2 esok update blog mmg la semalam...hahah
2)budak2 mmg comel..bayi lagik la..kebaikan die...time nak marah leh sejuk, nak nangis leh gelak, gemuk leh jadik kurus..hahaha...cubalah sorang
*opss..make sure sendiri punya dan ade cap halal yer?hehehe

she-G said...

hai...salam perkanalan...hehehe
1) tanak stat dgn semalam try taip entry lepas 2,3 ari..neh asek2 esok update blog mmg la semalam...hahah
2)budak2 mmg comel..bayi lagik la..kebaikan die...time nak marah leh sejuk, nak nangis leh gelak, gemuk leh jadik kurus..hahaha...cubalah sorang
*opss..make sure sendiri punya dan ade cap halal yer?hehehe

saya lah said...

sebek mintak plastik ijau..
klao mintak plastik sampah?? ha...jawab!

ShAfiEYkA said...

hahhaha...
de jgak budak y cmtu ek...
smpai kn plastik pn kene kaler feveret die...lwak2;)

yanafia said...

cepat la kawen ain
bukan takat sorang
10 pun bleh
=p

noin said...

she-G:
hait. salam perkenalan gaks~ hehe.. haha tau xpe. ni la akibat takde tenet line kat umh. so dat esoknye time kt opis la keje upd8 blog. hehe. tp time rehat je taw~ tabahek naqal2 time keje. haha. ouh, kanak2 mmg sgt cute, especially di tahap baby. mmg nak satuh. tp wajiblah ade cop halal rite~ baru berkat selamat dunia akhirat.. hehe :D

noin said...

Lina:
haha tau xpe. erh, kalo mintk plstik smph, mmg akan diberi. siap ngn smph2 skali. hah hambek! hehe :P

noin said...

ieka:
tau xpe weh. ak kalo ade mbr kat ctu msti da gelak da. ni sorg2 je cm segan je nk gelak2.. hehe :P (penyegan upenye aku nih. ahaks)

noin said...

kak yana:
haha tau xpe. eh seploh ape brg. kite nk 1 team bola tros~ lg nk saving, biar bapaknye jadi coach~ omaknye jd referee~ ahahahha =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...