Thursday, October 22, 2009

penin dgn entri sendiri. huh

semalam.. kat opis.. aku berdikari. hehe baru lah bersemangat nk belek sume2 nih. go go! padan muke, ingat apprentice takyah wat pape ke? cube tgk cite Apprentice Donald Trump tu. terok kot kene. huhu.


ok, dah ar takmo cite sal ofis g. aku cite aku makan pe malam semalam. ni la die, takde mende len. cam katak bwh tempurung pon ade. blog lain dok sebok cite isu semasa, aku tak abes2 cite sal opis r, makan ar, layan giwang ar. hurm. sadis.


k, semalam aku balun bihun. sayur bayam dah tersedia, wani tinggalkan a portion utk aku. thanx wani! hee. actually aku baru berkire2 nk makan roti je, sebab ptg pas ofis hour aku dah lepak mamak ngn colleagues. last2 aku masak gak malam td. simple jek. teros terkuar idea nak rebus bihun. aku mmg dah get ready bihun and kuey tiaw kat umah tuh.. huhu.. so, jom2 blaja masak. haha (poyo gile)

aku ni simple je, amende depan mate sume aku balun. haha. ok, and the list goes:

1. bihun utk direbus.
2. ikan bilis aku campak gak rebus idup2. hee
3. sayur bayam wani.
4. kicap, lada sulah. haha (slack dow takde cili padi. urgh)

ok, aku dah rebus, patu tos kan ok. patu gaul2 r ngn bayam uh. walla! sedap gile! actually yg wat sedap tu is sayur tu ok! so sgt2 berterima kasih kat wani. hik. sawi aku ade g, tp minggu lepas nye, sure lunyai da. so rejek2. hee

kak Nora (akak umh aku) siap ckp g: "Ade2 je Ain ni masak". hee malu ah. tapi nk idup nye pasal.. haha.

aku kat PNB ni, tumpang pc ofismet Pernec kat cni plak. hee. sambung update blog. tengok2! rajin kan saye? haha. sebab kene attend meeting kat TM tadi wat aku terpkse hold jap. masak je weh masok meeting room (kes jarang masok. haha. ala, developers je kot). skali tu, tak pepasal dorg soh aku keje weekend. siap bagi kelonggaran leh bawak bf. haha.

aku ckp:

"Ala, bawak pon bukan leh tolong" (bajet ade je aku ni. haha, tipu sket)
dan dibalas:

"Takpela, at least leh bagi sokongan.."

dan disambut ngan hilai ketawa dari kitorang..

huuuuuuuuuuuuuuuuu T_T masak!

9 comments:

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

Tensen tau aku kalau asyik2 meeting... kadang2 mcm buang masa tapi kena buat gak... sbb kalo tidak ada je masalah nnt timbul... huhuhuhu!!!

noin said...

tau xpe.
aku senarnye jarang involve meeting ngn org TM ni. kalo meeting group tu biase r. tu cuak uh kene bgtau dorg ape progress skang. haha ;p

nisa ~ shasha said...

hahahaha...

eh bistu ko kne kje weeknds x?

noin said...

taktau la weh.
ni bkn group aku yg soh. tapi org tm tu sendiri yg soh. waaaaa~

tp papehal, aku takkan keje weekend.
tu da masok dlm azam taun baru aku aritu.
takleh ingkar. haha

diLa said...

oke. aku tak terase sgt pon psal keje tyme weekend nih..;p

saya lah said...

katne lagi opis yg kasi bawa bf untuk teman kat tempat keje? saye nak!!

noin said...

dila:
haha. ko lain la weh...
at least mmg the whole building tu ade worang.
ni kalo aku.. huhu mau sengsorang jek kat tm neh..

Lina:
nak ke??? meh gnti tmpt den ha. haha =D

Fasiha said...

wah..ko memasak dah skrg ek??

noin said...

sikit2 je weh.
baru aku sedar yg masak sndiri ni saving nak mati!
hahahaha =D

*sedap ke tak blkg cite. if tak cuku rase, aku tmbh kicap, sos. kih2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...