Thursday, October 8, 2009

of Baju Kurung..

Semalam.. aku selak2 blog orang len.. (takkan selak len kot? haha abaikan lol)

Then macam2 cite ar best2 ku bace.. tu lar, dah join nuffnang ni (thanx Ash for suggesting me!) macam2 mende baru aku kenal..

Dah taruk advertisement kat blog, then dah ade widget comel kat bawah kanan ni, dan mule la merayau2 kalo agak2 bosan en. hee (keje tetap prioriti oi!)

So, paham2 la kalo g page ni, sile la rajin2 klik kat memane adv yang ade eh. hahaa (aku tak pandai nk pujuk, tapi kalo aku g page org yg ade adv, musti aku klik nye.. tolong orang tu bende mulia kan? ahaks!)

Ok la, da panjang lebar aku membebel, aku nk cite sket pasal baju ar.. baju tradisional ar tak lain tak bukan baju kurung.. Aku bole la kate kadang-kadang ade gak pakai time g opis neh.. Ok je tadehal pon unless kalo ujan ke kan. Memang terpakse angkat kain uh kaw2 ar.. haha (Amaran Kerajaan Malaysia: Jangan amalkan!! huuhu unless terdesak; cth kalo ade kete laju gile bab, then korang nak gak lintas, so hangkat la then wat pecutan bak Usain Bolt. huuu)

dan lagi.. suppose aku nak pakai da baju kurung arini g opis, tapi baju tu wat hal (ke aku yang agak 'rajin' ek?) korang biase tak, bahagian lengan baju tu tertetas? oh siak gile! aku leh down gile bab bile mende tu berlaku kat baju2 kurung yang ade.. Ape? Jait? owh tade set jahitan r.. haha (alasan paling kukuh utk tanak repairnye..)

so, dah elok2 aku iron baju tuh, aku tros capai kemeja lak, iron kemeja lak. Ha! sonang! takde tertetas sane cni.. heh.

Moral : Rajin2 la repair baju bile ade kelapangan.. bukan susa pon.. huhu.. (nasehat pade diri sendiri gak.. huu)

14 comments:

aSh aBd Rahman said...

huhu.. sal tu pun sampai leh down giler.. adoi.. ain ain..

upah ash la tuk jahit balik... huhu

Aminah said...

pki kain cotton..xda tetas2..i lg la xthu menjahit..xgune tol

noin said...

ash:
haha tau xpe. tp mmg siyes down gile rase nk koyakkan je tros bhgn lengan tuh. haha (tetibe bertukar hijau bak the hulk~ huu)

aminah:
tu ar, so far bju cotton takpnh wat hal lg (sbb baru ade 2 psg je bju cotton.. agagaga)

she-G said...

"long...kawen sok,takkan kain suami koyak nak ma tampal gak..malu la sket"
diatas kata2 itu ku belajar menjahit..huhu
*sebab tu baru pass kawen hahahaha

noin said...

she-G:
wah! skali makan dalam gak you~ i pon along gak in ma femly.. hehes
tau xpe. kire once da reti mjahit dah pass utk kawen la ni ek? ahak.

ayip said...

tQ kerana singgah ke teratak ambo...

selamat merempit..

ngeh3

noin said...

ayip:
no probs :)
seriosly sgt tertarik ngn entri pasal financial management neh.. hee

diLa said...

nmpak sgt ko dah tembam weh!
hahaha

noin said...

adeh. bhgn ujung lengan tu je la yg tertetas. bukan jahit tepi tuh.. huhu..

ayip said...

noin...

tak hebat sangat pong entri kawan...pape pong...selamat beronda2 ke laman kawan..kalau memana tak paham tu..singgah dan tanya ajer...semuanya free...

kakinota : free jer..kalau berbayar...ada yang xnk guna serbis ambo lak...huhuhuhuhuhu

'berkhidmat untuk negara kerana allah taala'

noin said...

okeh no probs :)
same2 share pape info utk kesejahteraan bersama jugak.
nak2 pasal kewangan bagai ni. mmg kena plan dari skrg.

manusia merancang, Allah menentukan :)

saya lah said...

baju kurung ni paling spoil bab iron la..then tetetas laen cite..auww....tekoyak di lengan itu seksi namenye

CaHaya said...

ain dh reti jahit baju tertetas?
lalala~

noin said...

Lina:
haha tau xpe. mmg susa gle nk iron bju cotton neh. asal time sek dulu ok je iron baju kurung tu eh? huu. eh2, bkn lengan yg kat ketiak tu. ni kat ujung lengan tuh.. huhu

wani:
haha. wani jaat~ :p i lom jait lagi baju tuh. mls! hahaha =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...