Tuesday, October 13, 2009

zzz..

.. coz it's too much.
.. yah it's a lot.
.. to be something I'm not..

siot gile..

cara hindari bosan:

1. lepak tgk tv. sampai tertido2 depan tv ngn purse, segala barang bagai bersepah je.
sedar2 dah pukul 12, time to sleep, kak Nora mahu pon Wani kejut gua masok bilik sambung membute.

2. aku tak tido teros, tapi sambung makan segala mendalah yg available atas meja tuh. sume aku sapu. yup dbkl. tak lupe gak kemas2 + penyekkan sume semut2 yg sebok nk makan mknn aku gak. g mampos weh.

3. b4 tido, make sure takde pinggan dalam singki. or else, esok pagi aku takde tempat nk gosok gg. pedulik! aku tak ske gosok dlm bilik air yg takde letrik tu. ciss.

4. baru aku pasan, ni bukan tips2 hindari bosan, tp mende yg aku dok ulang buat sehari2 pas balik keje. ahh layan.

5. smbung cite, dah siap basoh pinggan, aku make sure diri aku plak bersedia utk membute. basoh muke, gosok gg, sapu segala tok nenek krim bagai (ni mak yang suruh, aku follow je. kalo tak, balik rumah nanti muke dah kusam sikit mule ar mak tnye mcm2. huhu)

6. oppss, paling takleh tinggal: make sure Isyak dah setel. Dilarang membute sebelum solat Isyak. aku salu tido2 ayam jap (konon) siap alarm la dlm stgh jam pastu nk bangon. Last2 dalam kol 3pagi baru terjaga. hah, time tu kalo iman kuat lagi mmg bangon ar. kalo tak? Astaghfirullah... :(

7. itu dia.. cite bosan.. ye aku nk blaja balik la cmni. mengajar pon boleh. yah yada yada.. wateva~

10 comments:

ShAfiEYkA said...

ak rse ko nyer isi tuk entry kali nih cm dah lari tjuk r..
hahha~~ ;P

noin said...

haha.
lari ape je aku tapenah buat weh..

kawen lari je lom.. n takmo pon.
huhuks :P

(even komen pon aku leh lari point. ehem)

Ndea said...

yah2! last2 tebuka juge ati ko nak smbung master blek... wuwu..

pnt la keje...kang dh tua kang xlarat nk blaja..

noin said...

ndea:
tau xpe. terbukak ati jer. minda lom lg.. ahaks. tgk ar cmne weh. insyaAllah :) kene survey2 dulu etc. tp ade pepatah: nak seribu daya, taknak seribu dalih kan.. hehe :P

diLa said...

gile entry ni.
jelas sgt yg ko da nk menopos!
ko besday ke 21 ke 71 dowh?
xremaje langsong life..
hahahaha..;p

*aku ni pegi balik opis hari2 ngadap muke rumet hari2 sgtla remaje kalo ko nk taw.hahaha..;p

noin said...

sengal!!
tu sebab ko paling lahir lambat kan? (nk elak gune perkataan young. hahaha)

eh aku pon paling MUDE gak pe among dorang.. tah ar bosan2.

takde life langsong. life aku hanye menjadi2 time weekend je. ni dlm pale nga plan nk watpe plak wiken ni. hihi.

diLa said...

hahaha..
agak aa..mude remaje lah aku ni kn!;')
weh mangkok..lu tipoo gua..
ckp nk reply emel gua!
mane? mane?
g cek kt spam sane!
bongok aa opis aku..
yahoomail pon die blok. cinabeng~

noin said...

hahaha.
masok sperm, eh spam ar weh. haha
nnti aku chek arh.
siyes tak pasan. .hahaha

aku da chek, cam lonely gle weh gaye.
kate nk kenen2 mamat kat opis ko tuh~
wakakakak ;D

k2, ak balas emel ko sat.. hihik :P

diLa said...

sape lonely?
sape?
aku? agak aa..
so ko taw ape tugas ko skang?

SILE CARIK CALON SUAMI UNTUK CIK DILALALALA..;')

noin said...

haha.
ak pon bohsan je dow.
entri ni dah menceritakan segala2nye yg berlaku kalo blk dr opis.
len ar kalo ade anak ke yg menymbut mama nye blk keje.

bibik pon jalan~ (terigt kmben)

laki? huh joh panggang dr ponggong. ahaks :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...