Wednesday, October 21, 2009

ku percaya ada cinta..


"Ku percaya tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti"

cam tak mane ku dapat keratan tersebut? huu lagu ct baru dow. tajuk : Ku Percaya Ada Cinta. Yer, aku memang peminat kak Ct dari dulu lagi ok. hehe. tapi smpai skg aku ngan Angah anti ngan laki die. hahak takpe kak, janji bahgie. hee

ok, lagu tu sgt best. la ni radio2 dok putar gile2 lagu tu. nak lirik? google la k. hee. lagu plak? beli la yg ori. ahaks. takkan aku nk soh korg download link memane plak? tu ilmu semulajadi dah tau kan? hahak.

k, aku nak bebel. hurm. pasal kehilangan. haish. sedih. inilah manusia. bile seseorang tu dah takde, baru lah terase yang seseorang tu sangat berharga dan korang2 sangat in need kan orang tersebut. kalo pakwe leh carik lain la kot. igt senang ke nk carik pakwe len? susa gak nih!

ok, berbalik kpd story asal. aku tak ilang pakwe, apetah lagi insan2 keluarga tersayang gua. Alhamdulillah mak, ayah, adik2 tercinta masih bernafas lagi. Alhamdulillah. ni balik kena bawak adiah ni sementara aku masih bernafas. huu. pakwe pon tak ilang. sebab pe? sebab takdak lagi. wakakak. someone special. iye mungkin. ahh balik2 ke story asal:

ok, salah sorang ofismet aku dah stop keje cni. sebab kontrak die da abes. adeh la. camano den nak smbung keje ni dow? byk lagi ilmu beliau gua tak absorb g. huu. memang aku tau takkan dpt absorb sume, tapi at least, sikit2 pon jadi la. ini nak run 1 product perfectly pon aku terkontang kanting g. waaaa! mak! ape nk jawab ni kalo bos tanye??? huu.. sian kitorang.. huk :(

die memang banyak ajar aku ar. serious. banyak mende baru aku belajar bile dah masok alam pekerjaan ni. sangat2 lah rugi sape yg still menganggur lagi. no offence, aku sekadar menyuarakan pendapat ok. time ni la korang nk upgrade soft skill yang sgt2 la takde tu. aku je kot yg kureng part nih. n also skill2 lain. haa lebeh2 aku takleh cite ar, bak kate Barrack Obama, bunyik camni la, jgn post sebarang2 kat facebook korang. kang company yang bakal nk hire tu, gegatal g surf profile korang kat fbook, tros rejek tak jadi nk hire korang sebab tgk korang watpe kat fbook tuh. haha. gi mati.

k ar, aku nga sedey g ni pasal hal opis ni.

papepon, malam tadi. terubat rindu gua. di atas nasihat seorang kawan, tros aku apply petua tersebut. thanx tau!! hee. at least, kurang sikit tensi gua. betol ar. lain ar bile kadang2 mende yg kite nk story tu, just bole explain kat certain2 person or seseorang yang kite salu share prob je. share prob je k. time hepi takyah share. hahaha gurow je dow, of kos time hepi aku share ngn die gak. haha. tak ah. tak ah. aku share ngn mama.papa.angah dulu. patu baru die. hee even ade member gurl yg ramai, but we still need someone else yang berlainan gender. nak kate aku jiwang? go on. aku tak kesah. imun da. haha. wat ever.

14 comments:

nisa ~ shasha said...

hehes.. ofismet ko bc mesti terharu ni wey!

ko pn da jd mcm mofe nk ckp psl cinta? ah ye aa tu xde pakwesss!

noin said...

die tak phm mlayu.
dats y aku tulih.
kalo tak mau kembang die weh. haha
but reli,
he's a very gud guy :)

haha tu ar mofer ni.
ak da terikot die plak. haha
mmg takde pakwe pon weh.
haha =D

MoHFiR - Mohd Firdaus said...

Ni apa sebut2 nama aku kat sini ni... hahahaha!!

hf said...

sebab ape die tak reti melayu??

noin said...

mofer:
ko kan watak paling glamer antare blogger2 spt aku, nisa n dila. haha =D

hana:
sbb die foreigner. hehe ;p syok tau kitorg ske ajar die bm tp loghat klantan, n9. hihi ;p

diLa said...

haha..ni mamat yg duk sbelah ko tuh ek?
yg asek slah pham xabes2 tuh?;p

weh.aku ng adik aku..
sukee gile lirik lagu siti part
"PANDANG-PANDANG alam ini..sambil PANDANG~"
hahaha..cam besh gile jek nyanyi n stres kn word PANDANG-PANDANG tu..hahaha

noin said...

ha r tau xpe.
wakakak :D
da takde ni baru rase cam lost somebadi.
tapi takpe ar. masak kot aku nk memahamkan mendalah ni sengsorang. haha

ohh part tuh!
cam satu2 die sebot en?
ahaha bajet koir ar ko n adek ko ek?
ak nga mbygkan kepoyoan korg tiruk siti.. wakakak =D

CaHaya said...

ha!!! ainto share ngn sape? kantoi...
ainto.
imu! ilu!
heee~
seyes ke bos google kt fb?
erk...
abislah saya.

nisa ~ shasha said...

he's a very gd guy..
handsome x? :p

Razman said...

owh..laki...ptot la rndu die ilang...haha

noin said...

wani:
haha ade ar. kwn je. hee =)
oh pasal google tu. just in case je, haha. better to prevent b4 something bad happen rite? time tu menyesal pon da tak gune da. hee ;p

nisa:
ohh ko tgk ensem je ek. abesla guys yg tak emcem tapi bek ati nnti xdak org nak. hahaha =D (asal aku backing laki neh? hee)

razman:
ops! tkantoi sudaa. haha. takde ar. just to redakan ketensenan seharian kat opis. huu.. T_T

hf said...

uit..Ain..
Fana teros donload lagu ct nih bile Ain ckp besh.hoh0ho(lame da tak dgr ERA/Hotfm/etc sebab layan fly jeh)
.
.
Tak besh arr lagu nih..pelik..
siti suke buat lagu pelik2..

noin said...

hana:
best lar... huhu
try loop 20x ar minima, baru ade umph! haha
siyes. yg penting jgn delete k.
nnti da lame2 kang terase nk dgr da kerugian besa.. hahahaha (poyo je la hai peminat ct nih.. hehes)

hf said...

hahahaks..tak delete pon..tp by the time lagu tuh play kat winamp..teros click next =_=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...